Vier manieren om een knakworst(je) om te toveren tot een supersnack!

Deze cocktailworstjeskrans is echt te simpel voor woorden, maar zo ontzettend leuk om te maken. En het ziet er op tafel ook nog eens leuk uit. Zelf kwam ik dit recept tegen in een filmpje, waar het werd gemaakt met een blikje croissant-deeg. Kan ook natuurlijk, maar dat had ik niet in huis. En zoals je onderhand wel weet (hallo Frankrijk) heb ik deeg wel altijd in de vriezer liggen.

Knakworsten en cocktailworstjes

Knakworsten danken hun naam aan de “knak” die je hoort als je het worstje doorbijt. Helaas “knakt” er helemaal niets bij die worstjes uit blik, van bijvoorbeeld Unox. Maar lekker is het wel. Groot en klein, je doet er bijna iedereen wel een plezier mee. Als je nou zorgt dat je – net als ik – altijd deeg in huis hebt en wat blikken knakworsten of cocktailworstjes, dan heb je altijd genoeg in huis om onverwachte gasten te laten genieten van een lekkere snack bij de borrel!

1. De cocktailworstjeskrans

Zie het recept en de foto’s hieronder. Met deze krans kun je natuurlijk eindeloos varieren:

  • De hotdogkrans: leg op ieder lapje deeg een druppeltje mosterd, wat sliertjes zuurkool en eventueel wat gebakken uitjes. Zet er schaaltjes ketchup en mosterd bij.
  • De pizzakrans: leg op ieder lapje deeg wat tomatenpuree, Italiaanse kruiden, fliebertje mozzarella en een blaadje basilicum. Serveer er wat gesmolten kaas en/of een schaaltje kruidige ketchup bij.
  • De kaaskrans: leg op ieder lapje deeg een beetje geraspte kaas en een stukje ontbijtspek. Good to go!

2. Knakworst op een stokje

Steek een satéprikker door een knakworstje en draai er wat bladerdeeg omheen. Serveer met verschillende sausjes.

3. Mini-worstenbroodjes

Omwikkel party-knaks met wat deeg en je hebt in een handomdraai mini-worstenbroodjes.

4. Spekworstjes

Wikkel een flinterdun plakje ontbijtspek om een cocktailworstje en je hebt een superhapje!

Airfryer

Deze krans heb ik bereid in de oven, maar het kan natuurlijk ook in de AF. Schakel in dat geval de temperatuur in op 180℃ en de tijd op ongeveer 12 minuten. De ene airfryer is de andere niet natuurlijk, dus je moet even kijken welke tijd het meest geschikt is voor jouw merk/type airfryer.

cocktailworstjeskrans

Cocktailworstjeskrans

Kook: 25 minuten
Porties (aanpasbaar):16 hapjes

Ingrediënten

  • 1 pak bladerdeeg
  • 16 cocktailworstjes
  • 1 ei
  • mosterd
  • ketchup

Instructies

  • Laat het deeg ontdooien. Verwarm dan de oven voor op 200℃.
  • Snijd de lap deeg in zestien punten. Haal dan de punten van het papier af.
  • Zet een schaaltje op het bakvel en leg de puntjes deeg er om heen.
  • Besmeer ieder puntje deeg met een druppel mosterd en leg er een cocktailworstje op. Rol de puntjes op, totdat je een ring hebt.
  • Klop een ei los en bestrijk de krans met wat ei. Schuif het dan in de oven voor ca. 20 minuten.
  • Schuif de krans op een bord op schaal en zet het schaaltje weer in het midden. Doe daar de saus in.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

2 gedachten over “Vier manieren om een knakworst(je) om te toveren tot een supersnack!”

Plaats een reactie