Ingrediënt: ei

Eenpansgerecht: gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus

Eenpansgerecht: gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus

Deze gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus maakte ik nadat ik het nieuwste boek van Nigella binnen kreeg. Zij heeft altijd orzopasta in haar voorraadkast. Ik niet. Het is een pasta die gaart in soepen/bouillon en dat eet ik nu eenmaal zelden. Daarnaast gebruikte zij […]

Vier manieren om een knakworst(je) om te toveren tot een supersnack!

Vier manieren om een knakworst(je) om te toveren tot een supersnack!

Deze cocktailworstjeskrans is echt te simpel voor woorden, maar zo ontzettend leuk om te maken. En het ziet er op tafel ook nog eens leuk uit. Zelf kwam ik dit recept tegen in een filmpje, waar het werd gemaakt met een blikje croissant-deeg. Kan ook […]

Wentelteefjes: een ouderwetse lekkernij

Wentelteefjes: een ouderwetse lekkernij

Vroeger werden wentelteefjes gemaakt vanwege armoe. Nou ja, in zoverre dat men oud brood – wat nog net niet beschimmeld was – niet weggooide maar gewoon nog gebruikte. Wat melk en eieren, brood erin wentelen en bakken maar. Tegenwoordig wordt het allang niet meer gegeten […]

Gehaktballen met spek: groot en klein

Gehaktballen met spek: groot en klein

Van mealprep Friday had ik nog gehakt liggen. Ik zou rempah gaan maken, maar het zijn uiteindelijk ‘gewone’ gehaktballen en (lunch)gehaktballen met spek geworden. De lunchballen had ik omwikkeld met spek. Zowel koud als warm zijn ze lekker, dus stop ze gerust in je lunchtrommel! […]

Gehaktbroodjes: een overheerlijke snack of zomaar omdat je jezelf wilt verwennen

Gehaktbroodjes: een overheerlijke snack of zomaar omdat je jezelf wilt verwennen

Na mijn avonturen met snacks, eieren en courgettepakketjes besloot ik om eens iets te gaan doen met gehakt en bladerdeeg.  Je kent die frikandelbroodjes van de supermarkt of bakker misschien wel? Nou, ik wilde dus gehaktbroodjes gaan maken. Wederom een succes die herhaling vereist. Plakkende […]

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

Rempah, wanneer ik het woord uitspreek loopt het water me weer in de mond. Wat een heerlijke balletjes zijn dit zeg! En ze kunnen altijd en overal zeg maar. Bij de borrel of ‘s avonds voor de buis als snack, maar ook als bijgerecht bij […]

Crackers met zaden en pitten

Crackers met zaden en pitten

Deze crackers zijn lekker als tussendoortje, lunch of als ontbijt. Gewoon lekker uit het vuistje of met een beetje honing. Of met deze overheerlijke avocadospread. Wat je er ook mee doet: deze crackers met zaden en pitten vervelen niet snel. Zaden & Pitten Je zult […]

De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

Gisteren had ik toch zo’n trek in deze overheerlijke soto ajam! Gelukkig had ik alles al in huis, dus toen lunchtijd naderde ben ik lekker de voortent in gegaan om deze heerlijke soto ajam te maken. Soto ajam Van oorsprong is soto ajam (of saoto) […]

Pizzabodem van bloemkool: een gezond alternatief voor de geliefde pizza

Pizzabodem van bloemkool: een gezond alternatief voor de geliefde pizza

Wie is er nu niet dol op pizza? Ik wel in ieder geval! Maar meestal heb je na het eten meteen weer honger, want echt voedzaam is zo’n bodem natuurlijk niet. Met deze pizzabodem van bloemkool heb je dat probleem absoluut niet, je zit er […]

Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

Mensen willen nog weleens vreemd opkijken als ze vragen wat ik zoal ontbijt. Ik eet net zo makkelijk een boterham met hagelslag (lekker Hollands) als een ontbijt met roerei, worst en witte bonen in tomatensaus (Engels) of een heerlijk stuk appeltaart! Paleo en dus glutenvrij […]