Ingrediënt: gember

De lekkerste soep is deze watermeloensoep!

De lekkerste soep is deze watermeloensoep!

Heerlijk hoor die zomerse temperaturen, je hoort me niet klagen, maar echt veel trek in eten heb ik niet op dit moment. Jij waarschijnlijk ook niet. Dan is deze watermeloensoep echt iets voor jou: je bent snel klaar en hebt maar erg weinig ingrediënten nodig […]

Deze Oosterse salade is hot tijdens hete dagen

Deze Oosterse salade is hot tijdens hete dagen

De meeste mensen hebben niet zo’n trek met dat hete weer, laat staan om de keuken in te gaan om iets te maken. Toch kan ik deze Oosterse salade echt van harte aanbevelen! Als het buiten erg heet is kun je het beste gewoon pittig […]

Slowcooker Sunday | Pompoensoep met appel en peer

Slowcooker Sunday | Pompoensoep met appel en peer

Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken voeg dan wat quinoa, rijst, noten, pitten en zaden of wat overgebleven (pulled) kip toe. Je krijgt gelijk de nodige hoeveelheid vitaminen A en C […]

Slowcooker Sunday: wortel pompoensoep met gember

Slowcooker Sunday: wortel pompoensoep met gember

“Heb je haar weer met d’r pompoenen!” Ik moet zelf altijd lachen als ik weer met pompoen thuis kom. Geroosterd, gepureerd, als soep, als groente, als snoepje, als cake, het maakt me niets uit. Flespompoen vind ik gewoon lekker! En deze wortel pompoensoep met gember […]

Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

Tijdens mijn eeuwige zoektocht naar nieuwe kookboeken en leuke hebbedingen voor in de keuken, vond ik een wel heel grappig kookboek: Het Bollywood Kookboek. Bekende Bollywood-sterren geven in dit boek hun lievelingsrecepten. Onderstaand uppittu recept komt uit Mangalore en wordt vaak bij het ontbijt of […]

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Rendang daging: gestoofd rundvlees

Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er zijn vreselijk veel recepten te vinden voor de “echte rendang”, maar wat mij betreft is dit de enige echte. Je mag mij er in ieder geval voor wakker […]

Pittige eieren: sambal goreng telor

Pittige eieren: sambal goreng telor

Er zijn vele recepten voor pittige eieren op internet te vinden: tomatenpuree toegevoegd, sambal i.p.v. verse rode pepers, sjalotten i.p.v. uien, meer of minder knoflook etc. Je zult uiteindelijk zelf moeten bepalen wat je lekker vindt. Rijsttafel? Een heerlijk bijgerechtje dat eigenlijk niet mag ontbreken […]

PIttige pompoensoep

PIttige pompoensoep

Vanavond een overheerlijke pompoensoep met een Indiaas tintje. Lekker pittig door de curry, maar toch ook wat zoetig door de kokosmelk.  Doordat er aardappelen door gaan is het best een stevig soepje, wanneer je er wat naan of Turks brood bij geeft kan dit prima als maaltijd […]

Met deze kippendijen haal je een stukje Thailand naar Nederland

Met deze kippendijen haal je een stukje Thailand naar Nederland

Geen idee wat er is, maar ik heb toch zo’n behoefte aan pittige of kruidige recepten de laatste tijd. Kan er geen genoeg van krijgen. En laten deze kippendijen nou lekker kruidig zijn! Gelukkig vinden de huisgenoten dat helemaal niet erg en kan ik me […]