Ingrediënt: olijfolie

Waar denk jij aan bij het woord “quiche”?

Waar denk jij aan bij het woord “quiche”?

Waarschijnlijk is het eerste wat in je opkomt “Frankrijk”! Bij mij wel in ieder geval. Of “Lorraine” waar de beroemdste quiche naar is vernoemd. Maar de quiche die ik onlangs maakte heeft daar helemaal niets van weg. Maar het is wel ontzettend lekker! ‘s Avonds […]

Kip souvlaki schotel met couscous, groenten en een knoflook-munt-yoghurt saus

Kip souvlaki schotel met couscous, groenten en een knoflook-munt-yoghurt saus

Het woord souvlaki betekent spiesje. Maar in dit recept komt er echter geen stokje aan te pas. En dan de marinade… de benaming ‘souvlaki kruiden’ klopt natuurlijk ook van geen kant. Want wat zijn in hemelsnaam ‘spiesje kruiden’? Maar goed, ik doe net of ik gek […]

Caprese: de kleuren van de Italiaanse vlag

Caprese: de kleuren van de Italiaanse vlag

Even een inhaalslag maken met recepten, maar ook met gezonde(re) voeding. Ik was er echt weer een zooitje van aan het maken. Alles was lekker en vooral dat wat minder gezond was: gebakken aardappels natuurlijk met saus, vlees en een petieterig stukje groente of een […]

Klassieke vinaigrette; de basis voor de enige echte!

Klassieke vinaigrette; de basis voor de enige echte!

Met het warme weer is er naar mijn idee weinig zo lekker als een simpele salade. Lekker makkelijk bij de BBQ of een stukje gebakken vis. Vroeger wilde ik helemaal niets over de sla hebben, tegenwoordig wil ik ook wel een dressing. Als je een […]

Pastasalade met gegrilde groenten

Pastasalade met gegrilde groenten

Deze pastasalade met gegrilde groenten kun je zowel koud als warm eten. Maak dus gerust wat extra, dan heb je de volgende dag een makkelijke lunch! Zo doe ik dat trouwens wel vaker: extra koken zodat er de volgende dag nog genoeg is voor de […]

Hou jij ook zo van pesto?

Hou jij ook zo van pesto?

Volgens mij ben ik er zo dol op dat ik overal potjes pesto tegenkom in huis. Nou ja, in de koelkast en in de voorraadkast. Zo veel, dat ik besloot om ze allemaal maar op te gaan maken voordat ze over datum zijn. Zo kwam […]

Slowcooker Sunday | Uiensoep

Slowcooker Sunday | Uiensoep

Zelf ben ik nooit zo’n fan geweest van uiensoep maar man- en dochterlievv zijn er wel dol op. Deze uiensoep uit de slowcooker is niet alleen superlekker, maar ook nog eens supersimpel. Ik koos ervoor om de uien gewoon te bakken in een pan en […]

Met maar vijf ingrediënten maak je dit heerlijke diner!

Met maar vijf ingrediënten maak je dit heerlijke diner!

Uit het boek 5 Ingrediënten van Jamie maakte ik dit gerecht. Natuurlijk gaat het om vijf hoofdingrediënten, maar peper en zout en olijfolie heeft iedereen wel in huis. Zoals bijna alle gerechten van Jamie was deze kip met pesto onder een dakje van bladerdeeg ook […]

Slowcooker Sunday | Pompoensoep met appel en peer

Slowcooker Sunday | Pompoensoep met appel en peer

Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken voeg dan wat quinoa, rijst, noten, pitten en zaden of wat overgebleven (pulled) kip toe. Je krijgt gelijk de nodige hoeveelheid vitaminen A en C […]

#02 | Aubergine

#02 | Aubergine

Voorlopig kan ik nog niet trouwen, want dit is pas het tweede recept wat ik hier plaats 🙂 Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op dit recept! Gegrilde aubergine met tomaat en knoflook Print Voorbereiding 5 minuten Kook Tijd 15 minuten Porties personen Ingrediënten ½ […]