Paprikaspread

Van mijn keurige eetstijl (glutenvrij, niets geraffineerd, geen suikers etc.) is niet zo heel erg veel meer over, alhoewel het er wel weer aan zit te komen. Maar de glutenvrije rijstcrackers van Van der Meulen zijn er echt wel in gebleven. Wat zijn die ontzettend lekker. Gewoon zonder beleg al. Maar dan moet je wel de lente-ui uitvoering nemen. Maar goed, we gingen een paprikaspread maken, dus genoeg over de toastjes.

En zoals met alles geldt het ook voor deze spread: hij wordt nog veel lekkerder als je je zelf geroosterde paprika’s gebruikt in dit recept. Paprika’s zelf roosteren is een fluitje van een cent. Hier lees je hoe je dat kunt doen. Overigens kun je dan de kruidenboter achterwege laten, je hoeft alleen de kale paprika te roosteren.

paprikaspread

Geroosterde paprikaspread

Lekkere spread voor op toastjes, brood of op een plakje komkommer
Kook: 10 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram paprika's, geroosterd
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • ½ el sambal oelek
  • 15 gram krulpeterselie
  • mespunt kaneel
  • 4 el olijfolie

Instructies

  • Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin de geschaafde amandelen.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine of maal met de staafmixer tot er een spread ontstaat.
  • Let op: dit gaat vrij vlot aangezien alle ingrediënten zacht en/of enigszins vochtig zijn.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie