Ingrediënt: rode ui

Deze Oosterse salade is hot tijdens hete dagen

Deze Oosterse salade is hot tijdens hete dagen

De meeste mensen hebben niet zo’n trek met dat hete weer, laat staan om de keuken in te gaan om iets te maken. Toch kan ik deze Oosterse salade echt van harte aanbevelen! Als het buiten erg heet is kun je het beste gewoon pittig […]

Briozza of Pizzoche? Deze gevulde brioche is in ieder geval heerlijk!

Briozza of Pizzoche? Deze gevulde brioche is in ieder geval heerlijk!

Toen ik onlangs terug kwam uit Frankrijk had ik mijn auto weer gevuld met kruimeldeeg, bladerdeeg, filodeeg en wat broodjes voor onderweg. Daarnaast nam ik ook een brioche mee, met het idee dat ik daar vast wel wat van kon gaan maken. Maar ja, zo’n […]

Ben jij klaar voor de lekkerste shoarma?

Ben jij klaar voor de lekkerste shoarma?

Wie is er nu niet dol op shoarma? Lekker op een pitabroodje of gewikkeld in een wrap is het de ultieme guilty pleasure. En ook al is het nog zo lekker en eet je het niet al te vaak, het is wel vet. Ik heb […]

De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

Gisteren had ik toch zo’n trek in deze overheerlijke soto ajam! Gelukkig had ik alles al in huis, dus toen lunchtijd naderde ben ik lekker de voortent in gegaan om deze heerlijke soto ajam te maken. Soto ajam Van oorsprong is soto ajam (of saoto) […]

Asperges met zalm: een gouden combinatie

Asperges met zalm: een gouden combinatie

Lente in een schaaltje, dat is in vier woorden precies wat dit gerecht is voor mij. Het frisse groen van de asperges, het diepe oranjeroze van de zalm en het geel van de citroen maakt mij vrolijk. Ik vind asperges met zalm gewoon een gouden combinatie. […]

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken werd over tabouleh met abrikozen en gehaktrolletjes met muntdip. Dat leek me wel heel erg lekker. Er stond ook nog een foto bij geloof ik. Maar al wat ik vond, geen recept. Paniek, […]

Lekker lunchen: wraps met gerookte kip

Lekker lunchen: wraps met gerookte kip

Je ziet wraps overal: bij de benzinepomp, in de koelcellen van de supermarkt en kant en klaar bij stalletjes op straat. Maar waarom zou je? Ze zijn namelijk zo klaar. Wraps kunnen altijd Of je nu vegetariër, veganist of carnivoor bent: wraps kunnen altijd, want […]

Vreemde combinatie leidt tot pikante lunch

Vreemde combinatie leidt tot pikante lunch

Jaren geleden werkte ik in de plaatselijke horeca bij ons in het dorp. Daar zetten ze een nieuw broodje (ciabatta) op de kaart met een vreselijk lekkere, maar erg vreemde combinatie aan beleg. Althans dat vond ik toen, na het eten van dat broodje dacht […]

Biryani-pilav mix: het beste van twee werelden

Biryani-pilav mix: het beste van twee werelden

Zoals ik al zei in de blog van de kebab: er moest en zou iets worden gemaakt in mijn nieuwe Le Creuset pan. Uiteindelijk is het een mix geworden: de biryani-pilav mix. Biryani is gebakken rijst en pilav is vochtiger, meer als risotto. Serveer er […]

Kruidensalade met kropsla

Kruidensalade met kropsla

Een heerlijke salade die altijd kan! Tip: schep de salade in een mason jar en sluit hem goed af, neem de dressing in een apart potje mee en je hebt een heerlijke lunch op kantoor, tijdens de picknick of op school Stemmen: 0 Score: 0 […]