Keuken: Indiaas

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

Butter chicken uit de slowcooker: boterzachte kip

De slowcoker Wat is dat toch een fijn apparaat! Veelal snijd ik ingrediënten al klein de avond voordat ik het ga eten. Dan hoef ik ‘s morgens alleen maar alles in de slowcooker te stoppen. Als ik dan na een dag werken thuis kom ruikt […]

Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip

Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip

Indiaas eten kan vrij pittig zijn. Verkoeling krijg je dan door bijvoorbeeld een stukje naan met raita te eten. Raita is te vergelijken met de Griekse tzatziki. Zoals gebruikelijk met dit soort gerechtjes/dips kun je er vele varianten van vinden. Stemmen: 0 Score: 0 Jij: Stem op […]

PIttige pompoensoep

PIttige pompoensoep

Vanavond een overheerlijke pompoensoep met een Indiaas tintje. Lekker pittig door de curry, maar toch ook wat zoetig door de kokosmelk.  Doordat er aardappelen door gaan is het best een stevig soepje, wanneer je er wat naan of Turks brood bij geeft kan dit prima als maaltijd […]

Biryani-pilav mix: het beste van twee werelden

Biryani-pilav mix: het beste van twee werelden

Zoals ik al zei in de blog van de kebab: er moest en zou iets worden gemaakt in mijn nieuwe Le Creuset pan. Uiteindelijk is het een mix geworden: de biryani-pilav mix. Biryani is gebakken rijst en pilav is vochtiger, meer als risotto. Serveer er […]