Kladdkaka: een overheerlijke supersnelle Zweedse chocotaart

Als je vaker bij Silphya’s Kitchen komt weet je dat ik dol ben Op Zweden. Eigenlijk ben ik verliefd op Zweden geworden. En natuurlijk hoort daar ook FiKa bij. En geloof me als ik zeg dat deze kladdkaka om te smullen is. En bovendien ook nog eens makkelijk te maken. Ik weet bijna zeker dat je alle ingrediënten hiervoor wel in huis hebt; dus lees gauw verder.

Iets erbij?

Lekker met wat ijs en slagroom, maar ook met rode vruchten. Wat te denken van een lading frambozen en een klein beetje kokosroom? Mmmm ik krijg alweer trek! En als je het echt helemaal af wilt maken, dan besmeer je de taart gewoon met een heerlijke lading ganache!

Dan mag je nu hard hollen richting de keuken om deze overheerlijke kladdkaka te maken.

Recept kladdkaka

Kladdkaka

Kladdkaka

Kook: 50 minuten
Porties (aanpasbaar):12 personen

Ingrediënten

  • 100 gram gesmolten boter
  • 250 gram suiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 30 gram cacaopoeder
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren

Instructies

  • Verwarm de oven tot 175°C.
  • Breek de eieren in een beslagkom en roer met een vork de gesmolten boter er doorheen.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en roer even kort met een vork.
  • Giet het mengsel in een beboterde springvorm. Zet de springvorm 30 minuten in het onderste deel van de oven.
  • De taart is klaar wanneer de bovenkant een beetje hard is en de binnenkant nog een lekker klef.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie