Koken op de Vakantiebeurs

Afgelopen vrijdag 16 januari 2015 was het dan zo ver.

Ik zou gaan koken op de Vakantiebeurs. In oktober 2014 had ik meegedaan aan een receptenwedstrijd van VacanceSelect, speciaal voor koken op de camping. De uitgekozen recepten zouden worden opgenomen in een eBook. Aangezien ik het gehele kampeerseizoen (15 maart tot en met 31 oktober) ieder weekend op de camping ben te vinden, was dit “spekkie naar mijn bekkie”. Snel na het inzenden kreeg ik bericht dat niet 1 maar 2 van mijn recepten zouden worden opgenomen in het eBook. Dat vond ik natuurlijk heel erg leuk. Niet in de laatste plaats vanwege de extra aandacht voor mijn blog, dat een jaar lang in de spotlights zou staan op de website van VacanceSelect, die overigens een Glamping Award en een Kids Detective Award hebben gewonnen.

Eind 2014 kreeg ik weer een mail van de organisatie met de vraag of ik het leuk zou vinden om mijn recept op de Vakantiebeurs te koken, opdat alle kampeerders er van zouden kunnen genieten. Ja natuurlijk vond ik dat leuk! Van schrik de rest van de mails hierover niet goed gelezen, want op de Vakantiebeurs bleek dat we met zijn vieren zouden zijn en daar uiteindelijk een winnaar zou worden gekozen. Nog meer spanning dus.

Op naar de Vakantiebeurs

Zenuwachtig, blij en opgetogen vertrokken manlievv en ik richting de Jaarbeurs in Utrecht, dat zenuwachtig gold uiteraard voornamelijk voor mij.

Eenmaal aangekomen op de Vakantiebeurs was het nog een hele tour om binnen te komen. Tante Post had mijn toegangskaarten helaas niet afgeleverd, waardoor het even lastig was om binnen te komen. Gelukkig waren er twee dames die zeer behulpzaam waren en zo konden we richting de stand van VacanceSelect, die overigens vele malen groter was dan ik had verwacht.

We werden verwelkomd door Laura en Ilse die het event organiseerden. We werden voorgesteld aan de andere blogsters en gingen naar een tent voor genodigden waar de dagplanning door werd genomen. Ook kregen we daar een gedrukt exemplaar van het eBook overhandigd.

Aan de kook

Annemiek van Keuken♥Liefde zou als eerste koken. Zij maakte een risotto met porcini en verse champignons. Daarna was Colette van De Keuken van Colette aan de beurt. Zij toverde een heerlijke frisse Griekse salade tevoorschijn. Hierna was het mijn beurt. Op verzoek van de organisatoren maakte ik de goedgevulde Paleo wraps. Als afsluiter maakte Dagmar van Vertruffelijk een Spaanse versie van Penne Carbonara.

Manlievv en ik zijn bijna voortdurend bij de stand gebleven om te zien hoe de andere dames het deden, maar natuurlijk ook om te proeven en om het enthousiasme van het publiek te zien.

Nadat Annemiek en Colette hadden gekookt was ik dus aan de beurt. Alles werd netjes neer gezet en ik had er zin in. Helaas sneed ik van de zenuwen flink in mijn vinger, waardoor ik even oponthoud had. Gelukkig nam Annemiek het even van mij over zodat ik bepleisterd kon worden. Daarna kon ik het zelf af maken. Het ging steeds beter. En toen een bezoeker mij vroeg of ik wel eens kookworkshops gaf, omdat ik het zo leuk deed, kon mijn dag niet meer stuk! Dit wil ik vaker doen. Het was zo’n leuke ervaring, niet in de laatste plaats doordat ik nu mede-bloggers heb ontmoet.

Een heus kookboek

Via een QR-code op de stand konden de bezoekers het eBook gratis downloaden. Maar ook jullie kunnen dit eBook natuurlijk krijgen. Klik hier om het boek te downloaden en geniet van de 14 heerlijke maar simpele gerechten, speciaal voor op de camping.

Laura en Ilse liepen tussen de enthousiaste bezoekers door en vroegen naar de meningen over de gerechten en of men een cijfer wilde geven. Er werd echt enthousiast gereageerd op alle gerechten. Om ongeveer 17.00 uur werd het laatste gerechtje geserveerd en hadden Laura en Ilse de taak om alle cijfers op te tellen en te delen en een winnaar aan te wijzen.

And the winner is…

Alle gerechten werden zeer goed beoordeeld en lagen erg dicht bij elkaar, toch kan er natuurlijk maar 1 de winnaar zijn en dat was Dagmar van Vertruffelijk. En haar Penne was ook inderdaad VERTRUFFELIJK. Ze mocht een reischeque van € 250 in ontvangst nemen. De geluksbips!

Afsluiter

Laura en Ilse hebben nog foto’s van ons vieren genomen en vertelden dat ze het een ontzettend leuke dag vonden en dat ze dit wellicht nogmaals willen organiseren. Ik zou er graag weer bij willen zijn hoor dames. Jullie hebben het super georganiseerd! Ik ben nog steeds aan het nagenieten.

V.l.n.r.: Laura (organisatie), Dagmar van Vertruffelijk, Sylvia van Silphya’s Kitchen, Ilse (organisatie), Colette van De Keuken van Colette, Annemiek van Keuken♥Liefde

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie