Komkommer-meloensoep: ijskoud de lekkerste!

Eetlust! Dat is de naam van de website waar ik het recept voor deze overheerlijke zomerse komkommer-meloensoep vandaan heb. Els geeft daarbij nog wat tips over wat je wel en niet zou moeten doen tijdens het afkoelen van de pan soep en stopt er nog wat extra ingrediënten in die ik achterwege heb gelaten. Hier dus mijn versie van het recept. Voor jullie gemak, maar ook voor mezelf zodat ik het later weer gemakkelijk terug kan vinden.

Soep in de zomer

Bij soep denk je nou niet echt aan de zomer. Ik niet tenminste. Maar er zijn genoeg soepjes die je prima kunt eten in de zomer. Denk bijvoorbeeld aan gazpacho, een heerlijke Spaanse soep die koud gegeten wordt of een koude bietensoep. Je hoeft er niet eens voor aan tafel als je geen zin hebt. Gewoon lekker lui onderuit gezakt met een groot glas van deze soep stil je de ergste trek. Ik heb zomers tenminste minder “honger”.

Maak de komkommer-meloensoep op tijd

Het is een koude zomerse soep. Dus als je, net als ik, te laat begint zit er niets anders op dan de pan maar in de vriezer te zetten. Let wel op dat het dan geen komkommer-meloenijs wordt. Alhoewel… is misschien ook wel lekker met dat prachtige weer. Dank je wel Els, dat ik het recept mocht overnemen op mijn blog.

komkommer-meloensoep

Komkommer-meloensoep

Op een bloedhete dag geniet je extra van deze ijskoude komkommer-meloensoep
Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • ½ meloen, galia
  • 1 sjalotje
  • 1 liter groentebouillon
  • scheutje olijfolie
  • citroensap, naar smaak
  • zwarte peper
  • 1 takje munt

Instructies

  • Snipper het sjalotje fijn en hak de komkommer in niet al te grote stukken. Je kunt de schil verwijderen of laten zitten. Verwijder de pitten uit de meloen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en fruit het sjalotje en de komkommer ongeveer 5 minuten. Giet er vervolgens bouillon en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de soep pruttelen tot de komkommer lekker zacht is. Voeg dan de meloen toe en laat het nog even zachtjes pruttelen.
  • Zet nu het vuur uit en pureer de soep in een blender of met een staafmixer. Zodra het een egale massa is, zet je de soep in de koelkast tot 'ie ijs-en-ijskoud is.
  • Vlak voor het serveren wat citroensap over de soep sprenkelen en wat versgemalen peper. Garneer met de blaadjes munt.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie