Hoezo veel werk? Kruidenboter of knoflookboter is zo gemaakt!

Ik geef direct toe dat ik zelf ook meestal gewoon kruidenboter in de winkel koop. En achteraf vraag ik me altijd weer af waarom ik dat gedaan heb. Die je zelf maakt is echt gewoon heul veul lekkerder! En een kind kan de was doen hoor. Nu gaat het alleen nog om smaak. Ik hou van veel knoflook, terwijl jij misschien liever veel kruiden hebt. Alles kan en alles mag. Het is jouw kruidenboter!

In onderstaand recept ga ik uit van gezouten boter. Maar je kunt natuurlijk ook ongezouten boter nemen en er wat zeezout door mengen. In plaats van peterselie kun je ook dille gebruiken, dan is de boter lekker bij de zalm. En zo zijn er nog heel wat variaties mogelijk met dit recept. Niets is té gek.

Knoflook-/kruidenboter

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Bijgerecht
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 pakje

Ingrediënten

  • 250 gr roomboter
  • 15 gr krulpeterselie
  • 5 tenen knoflook

Instructies

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook uit.
  • Doe alles samen in een kom en prak met een vork alles goed door elkaar.
  • Laat het dan weer opstijven in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *