Hoezo veel werk? Kruidenboter of knoflookboter is zo gemaakt!

Kruidenboter is echt overal lekker bij. Op een stokbroodje of biefstuk. Champignons en slakken. Ik geef direct toe dat ik zelf ook meestal gewoon kruidenboter in de winkel koop. Ook al weet ik dat het absurd is. Achteraf vraag ik me altijd weer af waarom ik het tóch weer heb gekocht. Sja, lui hè? Er gaat niets boven zelfgemaakte kruidenboter, die is gewoon heul veul lekkerder! En een kind kan de was doen hoor. Nu gaat het alleen nog om de smaak. Ik hou van veel knoflook, terwijl jij misschien liever veel kruiden hebt. Alles kan en alles mag. Het is jouw kruidenboter!

In onderstaand recept ga ik uit van gezouten boter. Maar je kunt natuurlijk ook ongezouten boter nemen en er eventueel zeezout naar behoefte door mengen. In plaats van peterselie kun je ook dille gebruiken, dan is de boter extra lekker bij zalm. Maar je kunt ook paprikapoeder toevoegen. Of een beetje komijnpoeder. Varieer en ontdek een zee aan nieuwe smaken.

Knoflook-/kruidenboter

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 1 pakje

Ingrediënten
 

  • 250 gr roomboter
  • 15 gr krulpeterselie
  • 5 tenen knoflook

Aan de slag
 

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook uit.
  • Doe alles samen in een kom en prak met een vork alles goed door elkaar.
  • Laat het dan weer opstijven in de koelkast.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *