Hoezo veel werk? Kruidenboter of knoflookboter is zo gemaakt!

Hoezo veel werk? Kruidenboter of knoflookboter is zo gemaakt!

Ik geef direct toe dat ik zelf ook meestal gewoon kruidenboter in de winkel koop. En achteraf vraag ik me altijd weer af waarom ik dat gedaan heb. Die je zelf maakt is echt gewoon heul veul lekkerder! En een kind kan de was doen hoor. Nu gaat het alleen nog om smaak. Ik hou van veel knoflook, terwijl jij misschien liever veel kruiden hebt. Alles kan en alles mag. Het is jouw boter 🙂

Knoflook-/kruidenboter

23 juli 2018
: 1 pakje
: 10 min
: Supersimpel

De lekkerste knoflook-/kruidenboter maak je zelf!

Door:

Ingrediënten
  • 250 gram roomboter
  • 15 gram krulpeterselie
  • 5 tenen knoflook
Instructies
  • Stap 1 Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  • Stap 2 Snijd de peterselie fijn en pers de knoflook uit.
  • Stap 3 Doe alles samen in een kom en prak met een vork alles goed door elkaar.
  • Stap 4 Laat het nu weer opstijven in de koelkast.

In bovenstaand recept ga ik uit van gezouten boter. Maar je kunt natuurlijk ook ongezouten boter nemen en er wat zeezout door mengen. In plaats van peterselie kun je ook dille gebruiken, dan is de boter lekker bij de zalm. En zo zijn er nog heel wat aanpassingen mogelijk aan dat recept. Niets is te gek.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.