Kruidenboter

Of je nu een zomerse BBQ organiseert of een winters gourmetfestijn. Het is natuurlijk niet af zonder een goede kruidenboter. Met lekker veel knoflook!

Smeer wat kruidenboter op een warm stokbroodje, laat het smelten in een opengesneden gepofte – al dan niet zoete – aardappel of doe een flinke klodder in een zoete puntpaprika, omwikkel met zilverfolie en leg in het open vuur. Smullen!

Roomboter, boter of margarine

Hele volksstammen maken margarine uit voor boter, wat natuurlijk niet klopt. Zeker niet in de ogen van roomboter-liefhebbers. Margarine komt niet in de buurt van roomboter en smaakt niet naar roomboter. Wat ze ook proberen. Maar… voor deze kruidenboter gebruikte ik de plantaardige boter van Violife, met zeezout. En echt waar: het smaakt naar boter en de textuur is als van boter. Ik was dan ook overgelukkig!

En het mooie is dat ik mijn man hier in mee kan krijgen. Zelfs hij vond het meer dan prima te doen. Als er toch iemand rondloopt die absoluut geen margarine of iets dergelijks wil eten dan is hij het wel. Voortaan dus maar één soort kruidenboter maken. Een stap in de goede richting…

Kruidenboter

Bewaaradvies en tips

De kruidenboter had ik mooi in mijn Bunzlau servies gedaan en afgedekt met wat folie. Het was zeker twee weken lang net zo lekker als de eerste dag. Toen was het op. Eet je er met meerdere mensen van dan weet ik zeker dat je niets hoeft te bewaren.

Afhankelijk van hoe groot de tenen knoflook zijn – of hoe dol je bent op knoflook – gebruik je meer of minder. Ook de krulpeterselie kun je aanpassen naar wens. Ik gebruikte iets meer dan een half bakje.

Serveersuggesties

  • Pof een (zoete) aardappel, snijd hem open en doe hier een flinke lepel kruidenboter in
  • verwijder het kapje van een puntpaprika, vul hem met een flinke lepel kruidenboter en pak het in zilverfolie in. Leg deze op de BBQ of in de oven.
  • Besmeer een lap deeg royaal met kruidenboter, druppel her en der wat sriracha en rol het op. Snijd de rol in plakken en bak het af in de oven.

Meer bijgerechten

Kruidenboter

Kruidenboter

Totaal: 5 min
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Of je nu een zomerse BBQ hebt of een winterse gourmet, een lekkere kruidenboter mag zeker niet ontbreken!

Ingrediënten

  • 1 pak boter Violife, gezouten
  • 3 tenen knoflook
  • ½ bakje krulpeterselie

Instructies

  • Plantaardige boter is meestal niet zo hard, dus als het goed is hoef je het niet lang van tevoren uit de koelkast te halen.
  • Pers de knoflook en snijd de krulpeterselie fijn.
  • Roer als goed door de boter met een vork en laat het opstijven in de koelkast.
Bijgerecht
Nederlands
Knoflookboter, Kruidenboter
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

Plaats een reactie

Review