Kurkuma pasta is redelijk snel gemaakt en is ongeveer vier weken houdbaar in de koelkast. Maak je dus veel curries of ben je van plan om vaker Golden Milk te drinken, maak dan een potje kurkuma pasta. Grijp je nooit mis!
Materiaal
Ingrediënten
- ¼ cup kurkuma
- ½ cup water
Zo maak je het
- Schenk het water in de steelpan en voeg de kurkuma toe. Draai het vuur laag/middelhoog.
- Blijf voortdurend roeren en breng het aan de kook. Het moet een lobbige pasta worden.
- Voeg eventueel nog een pietsie water toe als het te dik is.
- Na ongeveer 7 minuten koken is het klaar.
- Schenk het in een glazen potje en laat het afkoelen. Zodra het is afgekoeld kun je het bewaren in de koelkast. Het blijft ongeveer vier weken goed.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Ook lekker
Golden Milk
Een heerlijke warme kruidige melk die zijn naam dankt aan de prachtig geel-gouden kleur. Het is niet alleen lekker, maar ook nog ontstekingsremmend.
Naar recept

Moet je de kurkuma in poeder kopen of kan het ook met verse kurkuma wortel?
Hej Ricardo, ongetwijfeld kan het ook met verse kurkuma, maar ik gebruikte poeder.
Maar hoe bereid je het voor tot een drank
Hej Richel, de kurkuma pasta is de voorbereiding tot de drank. De link voor de drank (Golden Milk) staat in de tekst. Ik zal daar een duidelijker link naar plaatsen.
Hallo Silphya,
Ik gebruik het al langer samen met mijn partner. Hij had eerder vaak last van jicht. En na dagelijks gebruik van de golden milk (bijna) geen last meer heeft.
Even een tip: voor een betere opname van curcuma is een snufje peper raadzaam. En om het langer houdbaar te maken is toevoeging van (Kokos)olie beter. Voor de smaak kan je ook beetje honing toevoegen.
Met vriendelijke groet,
Cindy
Hej Cindy,
Goed om te horen dat hij er zoveel baat bij heeft. Dat hoop ik over een tijdje ook te kunnen zeggen.
Bij het golden milk recept heb ik inderdaad vermeld dat peper en olie de kurkuma beter op laat nemen. Goed dat dat onder dit recept nu ook vermeld staat 👍
Hartelijke groet,
Silphya