Zo maak je kurkuma pasta

Kurkuma pasta is redelijk snel gemaakt en is ongeveer vier weken houdbaar in de koelkast. Maak je dus veel curries of ben je van plan om vaker Golden Milk te drinken, maak dan een potje kurkuma pasta. Grijp je nooit mis!

Bereiding 10 minuten
Porties 1 potje

Materiaal

Ingrediënten

  • ¼ cup kurkuma
  • ½ cup water

Zo maak je het

  • Schenk het water in de steelpan en voeg de kurkuma toe. Draai het vuur laag/middelhoog.
  • Blijf voortdurend roeren en breng het aan de kook. Het moet een lobbige pasta worden.
  • Voeg eventueel nog een pietsie water toe als het te dik is.
  • Na ongeveer 7 minuten koken is het klaar.
  • Schenk het in een glazen potje en laat het afkoelen. Zodra het is afgekoeld kun je het bewaren in de koelkast. Het blijft ongeveer vier weken goed.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Ook lekker

Golden Milk
Een heerlijke warme kruidige melk die zijn naam dankt aan de prachtig geel-gouden kleur. Het is niet alleen lekker, maar ook nog ontstekingsremmend.
Naar recept
golden milk

6 gedachten over “Zo maak je kurkuma pasta”

    • Hej Richel, de kurkuma pasta is de voorbereiding tot de drank. De link voor de drank (Golden Milk) staat in de tekst. Ik zal daar een duidelijker link naar plaatsen.

      Beantwoorden
  1. Hallo Silphya,

    Ik gebruik het al langer samen met mijn partner. Hij had eerder vaak last van jicht. En na dagelijks gebruik van de golden milk (bijna) geen last meer heeft.
    Even een tip: voor een betere opname van curcuma is een snufje peper raadzaam. En om het langer houdbaar te maken is toevoeging van (Kokos)olie beter. Voor de smaak kan je ook beetje honing toevoegen.

    Met vriendelijke groet,
    Cindy

    Beantwoorden
    • Hej Cindy,
      Goed om te horen dat hij er zoveel baat bij heeft. Dat hoop ik over een tijdje ook te kunnen zeggen.
      Bij het golden milk recept heb ik inderdaad vermeld dat peper en olie de kurkuma beter op laat nemen. Goed dat dat onder dit recept nu ook vermeld staat 👍
      Hartelijke groet,
      Silphya

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Review