Ook al grijp ik vaak terug naar de bekende overnight oats in allerlei varianten, ik mag toch ook wel heel graag chiapudding eten. Deze lemon curd chiapudding is heerlijk verfrissend door de citroenen, lekker zoet door de dadels en wordt een beetje tropisch en romig door de kokosyoghurt. En het mooiste van alles is dat het klaar is in tien minuten!
Ook als dessert is deze lemon curd chiapudding heel erg lekker! Je hebt met onderstaand recept dan wel genoeg voor vier personen.

Is biologisch beter?
Op al onze groenten en fruit zijn wel in meer of mindere mate pesticiden en andere rotzooi gebruikt. Biologische groenten en fruit bevatten niet of nauwelijks pesticiden. Fruit wordt ook nog eens bewerkt met een waslaagje zodat het mooi glimt wanneer het in de schappen in de supermarkt ligt. Deze waslaag wil je natuurlijk niet eten, dus was je je fruit grondig.
We wassen dus onze groenten en fruit zorgvuldig, maar is dat ook voldoende? Met alleen wat water maak je groenten en fruit voor je gevoel schoon, maar er blijft altijd nog wat achter natuurlijk. Daarom koop ik het liefst biologische groenten en fruit.
Voor de zekerheid heb ik de citroenen gewassen in een badje van water en wat baking soda. Daarna met een borstel nog even goed geboend onder de kraan. Dat zou het moeten doen! Maar er is ook een apparaatje op de markt wat belooft om 99% van alle pesticiden en andere ellende te verwijderen. De reviews zijn allemaal uitermate lovend, maar ik vind het best een hoop geld… Heb jij zo’n pesticiden verwijderaar, dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaring!

Recept lemon curd chiapudding
Ingrediënten
- 2 citroenen, zie instructies
- 400 gram kokosyoghurt
- 3 medjool dadels, ontpit
- 1 snuf zout
- ¼ tl kurkuma
- 4 el chiazaad
Zo maak je het
- Rasp 1 citroen, maar zorg dat je niet in het witte vruchtvlees komt dan wordt het bitter. Pers vervolgens beide citroenen.
- Mix sap en rasp van de citroenen met de kokosyoghurt, de dadels en de kurkuma tot alles goed is gemengd. Voeg het chiazaad toe en pulseer nog twee of drie keer, zodat de zaadjes goed gemengd zijn met de rest.
- Nu komt het leukste gedeelte van de voorbereiding: proef! Als het niet zuur genoeg is voeg je nog wat citroensap of rasp toe, als het te zuur is kun je het zoeten met een beetje ahornsiroop.
- Schenk de mix in vier glaasjes en zet het afgedekt in de koelkast. Roer na ongeveer een uurtje nog even goed door met een vork. Zet het dan terug in de koelkast tot gebruik, de volgende ochtend als het goed is.
- Garneer eventueel met kokoscrème en strooi er wat citroenrasp over, serveer direct.
Extra info
Lees ook: alles over de gezondheidsvoordelen van chiazaad

Opmerking over de ingrediënten
- Citroenen – ik gebruikte biologische citroenen omdat in dit recept ook de schil wordt gebruikt.
- Kokosyoghurt – iedere supermarkt heeft tegenwoordig wel kokosyoghurt, neem het merk wat je lekker vindt, die van mij kwam deze keer bij de Jumbo vandaan.
- Dadels – als ze wat droog of hard zijn kun je ze eerst even weken in warm water.
- Kurkuma – kurkuma gebruik ik in deze pudding voornamelijk voor de kleur. Wil je het gebruiken voor de gezondheid dan zou je ook wat peper toe moeten voegen.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!