Leven en dood

Leven en dood

0 Comments


Mijn moeder en mijn dochter.
69 en 15.
1.60 mtr en 1.86 mtr.
16 maart en 16 januari.

Mijn wijffies.

Morgen wordt zo’n rare dag, ik weet eigenlijk niet goed hoe ik hem door moet komen.

Dochterlievv wordt 16. Een mijlpaal. Sweet sixteen. Iedere leeftijd wordt je natuurlijk maar één keer, maar 16 – ZESTIEN – is toch wel heel bijzonder, die moet je vieren zoals je nog nooit een verjaardag hebt gevierd. Eigenlijk.  Het is de laatste verjaardag die mijn moeder van haar kleinkind mee zal maken. Zal mijn moeder haar eigen verjaardag nog meemaken?

Ik wil dochterlievv een leuke verjaardag geven en sta Oreo-cupcakes te bakken. Maar ik vergeet slingers aan te schaffen, morgen maar ophangen dus. Cadeautjes gelukkig al in huis.

Morgenvroeg dochterlievv wakker maken en feliciteren. Blij. Daarna naar laboratorium om bloed te laten prikken vanwege eigen gezondheid die niet optimaal is. Eigenlijk geen tijd voor deze onzin. Dan met moemsje naar AvL voor bestraling en gesprek met arts. Verdriet en huilen. Dan naar huis om slingers op te hangen. Blij. Dan met dochterlievv en manlievv naar ziekenhuis om samen met opa en oma verjaardag te vieren. Likeurtje mee. Lachen en huilen waarschijnlijk. Dan naar huis, feestvieren. Eten. Misschien nog even terug naar ziekenhuis.

Blij om mijn dochter. Verdrietig om mijn moeder.

Leven en dood.
Een lach en een traan.

Ik word ouder…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.