Lifehacking met Evernote

Lifehacking met Evernote

0 Comments

GTD = Getting Things Done

Sinds een jaar of 6 doe ik aan Getting Things Done (kortweg GTD) en lees ik alles wat los en vast zit op en over lifehacking. Zo kwam ik terecht bij Evernote. Een geweldig en krachtig “iets” om alle voor jou belangrijke dingen bij elkaar te hebben en te houden. Met een Evernote account hebt je altijd en overal toegang tot jouw externe geheugen. Ik was meteen laaiend enthousiast. Helaas daalde het enthousiasme, want waar moest ik het nu eigenlijk precies voor gebruiken? Had ik het überhaupt wel nodig? Hoe zou het mijn leven vergemakkelijken of leuker maken? Ik klungelde maar wat aan, maakte eens een foto van iets wat ik niet wilde vergeten. Maar vergat algauw dat ik de foto had gemaakt, dus wat was het  nut ervan?

In april van dit jaar schreef Frank Meeuwsen op Lifehacking.nl van het aankomende e-book Lifehacking met Evernote. Ik meldde me aan als Early Elephant en had het voornemen om ook een bijdrage te leveren. Maar te laks en niet helemaal begrijpend wat ik er mee zou gaan doen, of waar het mij hulp zou kunnen bieden, is daar niets van gekomen.

Aanschaffen iPhone

Ongeveer een maand geleden kocht ik een iPhone en zette er – bijna automatisch – meteen weer Evernote op. Ditmaal met het voornemen om het dan ook zeker vaker te gaan gebruiken. Er bleken nog meer Evernote apps te zijn. Allemaal leuk, maar één had mijn bijzonder interesse: Food. Kijk! Daar had ik nog eens iets aan! Bij etentjes al dan niet buiten de deur foto’s plaatsen, doorgeven wat er gegeten werd etc. Dat vond ik pas écht leuk!

Ik besloot mijn Evernote-account nieuw leven in te blazen en helemaal opnieuw in te gaan richten en serieus te gaan gebruiken. Om deze tool nu eindelijk goed te gebruiken en ten volle te benutten besloot ik het e-book aan te schaffen. Helaas ben ik nog niet ver gekomen in het e-book, maar ik weet zeker dat ik – nu mijn account opnieuw is ingericht – het book er vaak op na zal slaan.

Verschillende onderdelen van Evernote

Zoals gezegd gebruik ik dus Food voor de etentjes al dan niet buiten de deur. Journal gebruik ik als dagboek voor mijn dagelijkse grote en kleine gedachten. Skitch is gewoon grappig! Geen idee wat ik daar serieus mee zou kunnen doen, maar leuk is het in ieder geval wel! Hello heb ik eigenlijk direct weer verwijderd omdat ik daar absoluut het nut niet van in zie, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik niet zo snel nieuwe contacten leg.

Evernote is mijn externe geheugen: heb ik een lekkere wijn gedronken? Dan maak ik een foto van het etiket en beschrijf waar ik de wijn bij dronk en hoe de smaak was. Neem ik een nieuw abonnement? Dan sla ik de gegevens zoals lidmaatschapsnummer en opzegmogelijkheden op. Ik ben nog zoekende naar een goede app voor dit – niet zijnde de opzegapp – iemand een idee?). Zie ik op internet iets wat ik interessant vind dan gebruik ik mijn WebClipper tool om het in Evernote te krijgen.

Dit zijn de meest simpele manieren om Evernote te gebruiken denk ik, maar ik ben dan ook lerende en lezende.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.