Limoentaart met kiwi (no bake)

Op zomerse dagen is een frisse limoentaart met kiwi echt een geweldige traktatie. Neem een stukje bij de koffie, zomaar tussendoor of lekker als dessert. Stiekem is het op ieder moment van de dag wel heerlijk. In deze taart vind je alleen dadels als toegevoegde zoetstof. Je zou eventueel wat ahornsiroop kunnen toevoegen aan de vulling.

Smaakt dit naar meer? Kijk dan ook eens bij mijn yoghurttaart met kersen of mango cheesecake.

limoentaart met kiwi

Recept limoentaart met kiwi

Bereiding 20 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Ingrediënten

Taartbodem

  • 75 gram amandelen
  • 100 gram havervlokken
  • 100 gram medjool dadels, ontpit
  • water, naar behoefte

Vulling

  • 75 gram rauwe cashewnoten, geweekt
  • 300 gram yoghurt
  • 1 limoen, sap
  • 1 zakje vegatine, + 100 ml water

Bovenste laag

  • 4 stuks kiwi

Zo maak je het

Taartbodem

  • Doe de ingrediënten voor de taartbodem in de keukenmachine en zet hem aan. Voeg steeds een beetje water toe, zodat je een plakkerige deegbal krijgt.
  • Beleg een taartbodem met een vel bakpapier en vet de randen een beetje in. Verdeel de deegbal over de bodem, druk het aan met je handen. Zet het in de koelkast terwijl je de volgende laag bereidt.

Vulling

  • Doe de geweekte cashewnoten, limoensap en yoghurt in de keukenmachine en laat hem draaien tot je een romige massa hebt.
  • Schenk het water in een pan en voeg de vegatine toe. Breng dit al roerend aan de kook en giet dan het yoghurtmengsel erbij.
  • Haal de taartbodem uit de koelkast en giet hier de vulling op. Zet het terug in de koelkast.

Bovenste laag

  • Haal de taart na ongeveer 1 uur uit de koelkast. Pureer 2 groene kiwis tot een egaal papje en giet dat over de taart. Snijd vervolgens 1 gele en 1 groene kiwi in plakjes en leg deze dakpansgewijs op de taart. Zet de taart voor minimaal 3 uur terug in de koelkast.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Opmerking bij de ingrediënten

  • Amandelen – voor dit recept gebruikte ik amandelen met het vliesje er nog om.
  • Havervlokken – dit recept zet je makkelijk om in een glutenvrij recept door glutenvrije havervlokken te kopen. Deze zijn (in ieder geval) te koop bij Albert Heijn.
  • Rauwe cashewnoten – deze zijn dus ongebrand en ongezouten. Week ze een uurtje in water zodat ze zachter en romiger zijn.
  • Yoghurt – Alpro creamy limoen citroen is geweldig voor dit recept.
  • Vegatine – dit kun je ook vervangen door agar agar.
  • Kiwi – voor een leuk effect kun je gele en groene kiwi’s gebruiken en de schijfjes om en om op de taart leggen.

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review