Maak de wereld een beetje mooier

Maak de wereld een beetje mooier

3 Comments

Opletten!

Hebben jullie al gehoord van de actie 12-12/12:12? Nee? Opletten dan nu en vooral ook verder lezen!

Een tijdje geleden kreeg ik een uitnodiging via Facebook voor een event. Nu moet je weten dat ik die eigenlijk altijd afsla, meestal zelfs nog zonder ze gezien te hebben. Maar het 12121212 intrigeerde wel. Ben er dus heen gegaan en heb gekeken wat het inhield. Om eerlijk te zijn gaf het me een bijzonder warm en goed gevoel. Er is zoveel narigheid in de wereld, we lopen zo te klagen, miepen, piepen en zeuren met zijn allen. Het lijkt wel of je geen nieuwssite/-blad/-zender meer kunt openen zonder moord en doodslag door je strot geduwd te krijgen. We klagen met zijn allen steeds meer. En het hardst klagen we nog erover dat mensen zo klagen. Raar eigenlijk!

Vanmiddag werd ik via de DTV-pagina van Facebook opnieuw op de 12121212-actie gewezen doordat “MissyMar” er een blog over heeft geschreven en het deelde op die pagina. Dat bracht mij op het – niet zo originele – idee om er ook een blog aan te wijden en het zo bij “mijn groep” onder de aandacht te brengen. Natuurlijk met de hoop dat dit als een lopend vuurtje verder gaat.

Het idee is dat je op 12-12 om 12:12 een cadeautje/hebbedingetje/presentje aan een volslagen vreemde geeft. Zomaar. Onbaatzuchtig. Om een ander een glimlach te brengen.

Hoe meer mensen hier aan mee doen, hoe beter het is! Het wordt nu blijkbaar ook in het buitenland opgepakt (of was het daar al?). Het idee is ontstaan in 2009. Lees hier de ervaring van mensen die wat hebben weggegeven.

Mijn cadeautje voor een wildvreemde zal ik binnenkort in huis halen en zorgen dat ik het op 12-12 bij me heb. Ik kan haast niet wachten tot ik het mag overhandigen aan degene die ik dan tegenkom!

Ben je net als ik ook enthousiast geworden? Meld je dan ook aan voor dit geweldige initiatief, alhoewel je natuurlijk ook gewoon lekker anoniem mee kunt doen!

En ik zou een ieder die tot hier is gekomen met lezen willen vragen om dit te delen: de wereld mooier maken begint tenslotte bij jezelf (hoe cliché dit dan ook moge zijn!).


3 thoughts on “Maak de wereld een beetje mooier”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.