Maïskolf uit de airfryer

Als jij behoort tot ‘team maïskolf’ én je hebt een airfryer, dan ga je hier echt heel blij van worden. Want je hoeft nu niet meer een BBQ of Cobb aan te steken als je alleen maar een lekkere maïskolf wilt eten. Binnen een kwartiertje kun je genieten van dit heerlijke bijgerecht.

En het mooie is dat het in september volop verkrijgbaar is! Gewoon van Nederlandse bodem.

Meestal eten we dit lekkere bijgerecht met wat boter (Vioblock) en zout, maar nu ik het dan toch binnen ging bereiden besloot ik er gelijk maar heel wat anders van te maken. De marinade van olijfolie, sumak en za’atar was een goede keuze!

Handig om te weten

  • Je kunt de maïskolf in zijn geheel, gehalveerd of in stukken in de airfryer bereiden.
  • Als de mand van jouw airfryer groot genoeg is kun je er meerdere tegelijkertijd bereiden, zolang ze maar in één laag liggen en niet op elkaar.
  • De airfryer hoeft niet voorverwarmd te worden, ze zijn over het algemeen heel snel op temperatuur.
maïskolf
Afbeelding van Beverly Buckley via Pixabay

Recept airfryer maïskolf

maïs

Maïskolven uit de airfryer

Prep: 2 minuten
Kook: 10 minuten
Totaal: 12 minuten
Porties (aanpasbaar):1 persoon

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 maïskolf

Instructies

  • Maak de maïskolf schoon door het kontje te verwijderen en het groen en de ‘haren’ te verwijderen. Snijd de kolf eventueel doormidden of in drie stukken.
  • Optioneel: maak een marinade van een beetje olie en je favoriete kruiden en besmeer de maïs hiermee. Ik gebruikte wat sumak, za’atar en olijfolie.
  • Doe de maïs in de mand van je AF, stel de temperatuur in op 190℃ en de tijd op 10 minuten. Halverwege de tijd schud je even met het mandje of keer je de maïs even om.

Notities

Je hoeft de AF niet voor te verwarmen.
Net als met ovens is ook iedere AF weer anders. Pas de tijd dus eventueel een beetje aan naar jouw AF.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling