Make up your mind!

Make up your mind!

2 Comments

Televisie? Nee, dank u!

Ziek zijn is nooit leuk, dus wat doe je als je ziek thuis zit? Juist, je probeert het zo leuk mogelijk te maken! En hoe doe je dat? Niet met de televisie, want je wordt doodgegooid met reality tv (who gives a *peep* dat jouw man klust of dat ik met een zak chips voor tv de volgende kandidaat voor obese ben?) en stupide reclames (droogshampoo? leuk voor WordFeud, maar toch niet voor een zieke kip wiens haar sowieso alle kanten uit staat?!). Nee, lieve mensjes, wij vermaken ons met de computer! Wij? Eh ja… sorry, ik volg de Koningin via twitter en spreek sindsdien vaak in de “wij-vorm”, het heeft wel wat en je voelt je overdag niet zo alleen in dat grote kille huis.

Social media: snapt u het?

Maar goed, terug naar de kern van mijn verhaaltje. Waarom keer ik terug naar sommige websites? Waarom zet ik sommige blogs van anderen bovenaan mijn lijstje? Waarom volg ik mensen via twitter die ik niet ken en die – zo op het eerste gezicht – niets te melden hebben wat mij kan interesseren? En belangrijker nog: waarom kijken mensen naar mijn blog en waarom volgen mensen mij? En waarom houdt dit alles zoveel mensen zó bezig?

Er zijn ik weet niet hoeveel studies naar gedaan, er zijn ik weet niet hoeveel tips&trucs sites en je wordt doodgegooid met social media coaches, social media experts, social media goeroes, social me…  enfin u snapt me wel. Ik kan u verzekeren dat ik ze de afgelopen dagen uitvoerig heb bekeken, zowel Nederlands- als Engelstalig. En ik kan u ook verzekeren dat ik er nu nog minder van snap! En waarom? Omdat ze allemaal tegenstrijdige adviezen geven, zelfs binnen één expertisesite worden verschillende dingen geroepen.

Do’s and don’ts

Ter illustratie even wat voorbeelden van wat ik zoal heb gelezen qua do’s en don’ts:

WEL DOEN: vertellen wat je bezig houdt en wat je doet – veel tweeten – je bemoeien met allerhande discussies – veel retweeten – veel mensen volgen, er zijn altijd mensen die terugvolgen – gebruik maken van apps om zo het beste tijdstip te kiezen om te tweeten – hashtags gebruiken – meedoen aan #FF (follow Friday) of #VV (volg vrijdag) – website totevoegen aan bio etc. etc.

NIET DOEN: vertellen wat je bezig houdt en wat je doet (men wil niet weten dat je naar het toilet gaat) – veel tweeten (dan is het net of je jezelf zo graag hoort) – je bemoeien met allerhande discussies – veel retweeten (heb je zelf niets te melden dan) – veel mensen volgen, er zijn altijd mensen die terugvolgen (het gaat niet om de cijfertjes!) – gebruik maken van apps om zo het beste tijdstip te kiezen om te tweeten (dan ben je net zo’n spambot)  – (veel) hashtags gebruiken – meedoen aan #FF (follow Friday) of #VV (volg vrijdag) (tenzij je ook zegt waarom iemand een bepaald persoon zou moeten volgen), je account op slot gooien (doel van twitter is toch juist exposure) – URL van twitteraccount toevoegen aan bio (duhuh!) – in je bio zetten “ik volg terug” (waarom zou je iemand terug willen volgen als je nog niet weet wat die te melden heeft?) etc. etc.

Wat moet een leek als ik nu dan nog? Precies: alles lekker in de wind slaan en genieten van het wonderlijke fenomeen Twitter! Want wat interesseert het mij eigenlijk hoeVEEL mensen mij volgen en hoeVEEL ik volg, als ze maar leuk of grappig of interessant of culinair of – nou ja, vul maar in – zijn!

Dit stukje onzin kwam – mede – tot stand door een tweet van vandaag


2 thoughts on “Make up your mind!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.