Mango lassi

Lassi is een traditionele Indiase yoghurtdrank. Het basisrecept bestaat uit het mengen van yoghurt met water, zout of suiker en eventuele kruiden. Je kunt het een beetje vergelijken met een milkshake of smoothie. Deze mango lassi is heerlijk verfrissend bij een kruidige Indiase maaltijd.

Maar goed gekoeld op een zomerse dag kan ik er ook erg blij van worden.

lassi

Recept mango lassi

Waardering

Bereidingstijd 5 minuten
4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 600 ml yoghurt
  • 250 gram mango
  • 1 tl kardemom
  • 1 snuf kaneel
  • poedersuiker, optioneel

Zo maak je het

  • Snijd de mango in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de blender. Wil je de mango lassi erg zoet hebben, dan voeg je nu ook 1 a 2 eetlepels poedersuiker toe.
  • Zet de blender aan totdat je een egale yoghurtdrank hebt.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Als je een zoetekauw bent kun je een of twee eetlepels poedersuiker toevoegen. Ik liet het achterwege, de mango maakte het voor mij zoet genoeg. Wel verdunde ik het een beetje met wat ijskoud water. Je zou hier ook wat sinaasappelsap voor kunnen gebruiken.

Mango snijden

Kardemom: toepassing en gezondheidsvoordelen

Van kardemom wordt gezegd dat het een gunstige werking heeft bij maagklachten en een zuiverende werking op de adem. Het is ook nog eens eetlust bevorderend.

Kardemom wordt gebruikt in koek (denk aan speculaas), gebak en toetjes, maar ook in curry’s. Het is dus erg lekker in zowel zoete als kruidige, hartige gerechten.

lassi

Nog net op tijd om een foto te maken

Meer uit de Indiase keuken

Probeer ook eens deze gerechten uit de Indiase keuken:

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

2 gedachten over “Mango lassi”

Plaats een reactie

Review