Lassi is een traditionele Indiase yoghurtdrank. Het basisrecept bestaat uit het mengen van yoghurt met water, zout of suiker en eventuele kruiden. Je kunt het een beetje vergelijken met een milkshake of smoothie. Deze mango lassi is heerlijk verfrissend bij een kruidige Indiase maaltijd.
Maar goed gekoeld op een zomerse dag kan ik er ook erg blij van worden.

Recept mango lassi
Materiaal
Ingrediënten
- 600 ml yoghurt
- 250 gram mango
- 1 tl kardemom
- 1 snuf kaneel
- poedersuiker, optioneel
Zo maak je het
- Snijd de mango in stukken.
- Doe alle ingrediënten in de blender. Wil je de mango lassi erg zoet hebben, dan voeg je nu ook 1 a 2 eetlepels poedersuiker toe.
- Zet de blender aan totdat je een egale yoghurtdrank hebt.
Extra info
Als je een zoetekauw bent kun je een of twee eetlepels poedersuiker toevoegen. Ik liet het achterwege, de mango maakte het voor mij zoet genoeg. Wel verdunde ik het een beetje met wat ijskoud water. Je zou hier ook wat sinaasappelsap voor kunnen gebruiken.
Mango snijden
Kardemom: toepassing en gezondheidsvoordelen
Van kardemom wordt gezegd dat het een gunstige werking heeft bij maagklachten en een zuiverende werking op de adem. Het is ook nog eens eetlust bevorderend.
Kardemom wordt gebruikt in koek (denk aan speculaas), gebak en toetjes, maar ook in curry’s. Het is dus erg lekker in zowel zoete als kruidige, hartige gerechten.

Nog net op tijd om een foto te maken
Meer uit de Indiase keuken
Probeer ook eens deze gerechten uit de Indiase keuken:
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!
Gelijk gemaakt , had nog een mango doe op moest .
Heerlijk 😁
Uit dingen ‘die op moeten’ ontstaan vaak de lekkerste gerechten of drankjes 🙂