Mango lassi

Lassi is een traditionele Indiase yoghurtdrank. Het basisrecept bestaat uit het mengen van yoghurt met water, zout of suiker en eventuele kruiden. Je kunt het een beetje vergelijken met een milkshake of smoothie. Deze mango lassi is heerlijk verfrissend bij een kruidige Indiase maaltijd.

Maar goed gekoeld op een zomerse dag kan ik er ook erg blij van worden.

lassi

Welke ingrediënten heb je nodig voor mango lassi

  • Volle yoghurt geeft deze yoghurtdrank een volle romige smaak, ik gebruikte mijn zelfgemaakte yoghurt.
  • Mango geeft deze lassi een heerlijk zoete, fruitige smaak.
  • Kardemom is familie van de gemberplant en ruikt heerlijk zoet, en toch ook sterk.
  • Kaneel is een specerij die het werkelijk óveral goed in doet.

Als je een zoetekauw bent kun je een of twee eetlepels poedersuiker toevoegen. Ik liet het achterwege, de mango maakte het voor mij zoet genoeg. Wel verdunde ik het een beetje met wat ijskoud water. Je zou hier ook wat sinaasappelsap voor kunnen gebruiken.

Kardemom: toepassing en gezondheidsvoordelen

Van kardemom wordt gezegd dat het een gunstige werking heeft bij maagklachten en een zuiverende werking op de adem. Het is ook nog eens eetlust bevorderend.

Kardemom wordt gebruikt in koek (denk aan speculaas), gebak en toetjes, maar ook in curry’s. Het is dus erg lekker in zowel zoete als kruidige, hartige gerechten.

lassi

Nog net op tijd om een foto te maken

Hoe maak je mango lassi

  1. Snijd de mango in stukken (vers) of ontdooi diepvries mango.
  2. Giet de yoghurt in je blender.
  3. Strooi de kruiden erover.
  4. Schep de mango in de blender.
  5. Blend ongeveer 40 seconden, totdat je een egale schenkbare vloeistof hebt.

Indiase keuken

Probeer ook eens deze gerechten uit de Indiase keuken:

lassi

Mango lassi

Prep: 5 min
Totaal: 5 min
Porties: 4 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 600 ml yoghurt
  • 250 gr mango
  • 1 tl kardemom
  • 1 snuf kaneel
  • poedersuiker optioneel

Instructies

  • Snijd de mango in stukken.
  • Doe alle ingrediënten in de blender. Wil je de mango lassi erg zoet hebben, dan voeg je nu ook 1 a 2 eetlepels poedersuiker toe.
  • Zet de blender aan totdat je een egale yoghurtdrank hebt.

Video

Sylvia’s tips

Mocht je de yoghurtdrank wat te dik vinden, verdun dan met wat sinaasappelsap of een beetje water.
Drinken & Smoothies
Indiaas
Lassi, Lassi recept, Mango yoghurt drink, Yoghurtdrank recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!
close

Cadeautje van mij, voor jou!

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS toegang tot gratis eBooks en meer.

2 gedachten over “Mango lassi”

Plaats een reactie

Review