Mango yoghurt ijs

Aan dit mango yoghurt ijs is geen suiker toegevoegd. Het zoete komt van de meer dan rijpe mango. Fruitsuiker is ook suiker, dus niet al te veel van eten. Dat gezegd hebbende, moesten we nu maar eens met een noodvaart gaan genieten van dat ijs. Maar eerst even een heel belangrijke vraag.

Hoe ‘slacht’ je een mango?

Zo lang als ik me kan herinneren heb ik al narigheid met mango’s. Ik vind ze heerlijk om te eten, maar een ramp om ze te ontdoen van schil en pit. Meestal doe ik gewoon maar wat. Schillen gaat prima en dan lukraak schillen. ‘Zodra ik weerstand voel ben ik bij de pit en moet ik stoppen‘ was de gedachtengang.

Voor dit ijs gebruikte ik een zeer rijpe mango. De ‘pit’ hield ik boven de kom van de keukenmachine en heb ik helemaal uitgeknepen. Deze ronde heb ik echt alles uit de mango gehaald wat ik maar kon.

Worstel jij ook met mango? Bekijk dan dit filmpje en reken voor eens en voor altijd af met dat geworstel.

Mango yoghurt ijs, ijsdrank en nog meer ijs

Voor de afwisseling en nog meer afkoeling hierbij nog een paar ideeën:

Mango yoghurt ijs

Prep: 10 min
Totaal: 10 min
Porties: 6 ijsjes
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijk ijsje vol met mango en een hint van munt. Schuldvrij genieten tijdens hete dagen.

Ingrediënten

  • 1 mango rijp
  • 2 el yoghurt
  • 1 takje munt

Instructies

  • Schil de mango en snijd hem in stukken. Ris de muntblaadjes van het takje. Gebruik naar smaak.
  • Doe de stukjes mango in de keukenmachine of blender. Schep 2 à 3 flinke lepels dikke yoghurt bij de mango. Leg de blaadjes munt erbij.
    mango yoghurt ijs
  • Laat de machine draaien tot het een egale massa is geworden.
  • Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet het in de vriezer tot de ijsjes goed bevroren zijn.
    mango yoghurt ijs

Sylvia’s tips

Wil je toch liever een zoet ijsje? Voeg dan een beetje honing, maple syrup of suiker toe. 
Dessert
Nederlands
IJs, IJs op een stokje, Mango ijs, Mango yoghurt ijs, Yoghurt ijs
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 753 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review