My Challenge

My Challenge is er eigenlijk voor mij. Mijn gewicht is niet goed, mijn BMI is schrikbarend (alhoewel ik best weer die leeftijd zou willen hebben) en ik voel me niet zo heel erg lekker in mijn te dikke en te strakke vel! De bedoeling van My Challenge is dat ik 30 dagen lang iedere dag met jou deel wat ik eet en drink, hoe ik leef, wat ik doe en hoe ik me voel. Jij speelt dus eigenlijk voor Big Brother en dat zou voor mij motiverend moeten werken. Ik verzin ook maar wat hè?!

My Challenge

Weet wat je eet

Ik denk te weten wat ik eten, maar ik heb eerder eens een dagboekje bijgehouden. En ik moet je zeggen dat ik daar toen best van schrok. Ongemerkt stop je toch te vaak een snoepje naar binnen. Op mijn werk staat standaard een groot blik met daarin altijd wat lekkers. En blijkbaar kan ik er niet van af blijven. Eén zo’n klein snoepje maakt natuurlijk niet uit. Maar wat nu als je er minimaal 30 keer op een dag voorbij loopt? Dan heb je al gauw een hele zak naar binnen gepropt! Herkenbaar?

Misschien wil je wel meedoen?

Je kunt natuurlijk ook gewoon meedoen! Dan doen we het gezellig samen. Ik laat het hiet hier op de website zien met foto’s en verhalen en jij stuurt mij een mailtje met jouw dagindeling en wat je gegeten hebt. Misschien kunnen we van elkaar leren? Misschien heb je vragen die je mij wel wilt stellen? Het kan allemaal. Onder contact kun je een formulier invullen, via de Facebookpagina zou je kunnen reageren (is wel publiek!) of je stuurt me een mailtje via de knop aan de rechterkant. Het lijkt mij eerlijk gezegd wel leuk om op zijn minst iets van je te horen, heb ik het gevoel dat ik niet helemaal alleen sta in mijn challenge.

Het doel

Zoals gezegd is het doel niet alleen of voornamelijk afvallen. Dat zou een erg mooie bijkomstigheid zijn. Maar ik heb me er eindelijk min of meer bij neergelegd dat ik gewoon (te) dik ben. Het doel is voornamelijk me beter te voelen. Met een te traag werkende schildklier (ziekte van Hashimoto), fibromyalgie (geloof het toch niet), artrose (au) en een chronisch vitamine D-gebrek heb ik genoeg redenen om mezelf eens heel erg goed te gaan verzorgen. Niemand anders dan ikzelf is verantwoordelijk voor mijn geluk en gezondheid tenslotte.

My Challenge in meerdere opzichten

Dit hele plan zal in veel opzichten een challenge zijn, want nu moet ik mezelf een soort van blootgeven. Met foto’s en al. En ik plak niet op foto’s. Niet toen ik 16 en broodmager was, niet toen ik 25 was en maatje 34 had. Dus nu al helemaal niet! Maar ik ga het doen. En jij bent er bij!

close

Gratis eBook

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Na inschrijving ontvang je mijn gratis eBook