Dag 0 – of eigenlijk een heel weekend

Vandaag stond ik op met het gevoel dat er iets moest veranderen. Ik ben moe, snipverkouden, de huid van mijn gezicht trekt en ik heb koortsuitslag onder mijn neus en op mijn lippen. Het spiegelbeeld lacht me uit in plaats van toe. Of zie ik dat alleen maar zo en valt het allemaal reuze mee?

Zoete aardappelstamp met rucola

Hoe dan ook, ik slof naar beneden en ga koffie zetten. De televisie gaat aan want doordeweeks wil ik altijd journaal zien ‘s morgens vroeg. Manlief heeft trek in ontbijt en hij krijgt dan ook een kom Skyr met noten en zaden. Ik heb geen trek eigenlijk. Al een paar weken knaag het dat ik toch wat gezonder wil eten weer. Nou ja, dat zeg ik verkeerd want ik eet wel gezond. Maar alles er omheen, ervoor en tussendoor. Dat is wat er niet meer gegeten moet worden.

Ik zet Netflix aan en ga What the health maar afkijken. Blijkt het toch al bijna afgelopen te zijn. Grappig. Het was best leuk om naar te kijken. Maar ik vond het allemaal erg vergezocht en bovendien schromelijk overdreven. Daarnaast was het meer propaganda voor veganisme. Prima hoor, helemaal niets mis mee. Maar de boodschap erachter … nee, niet mijn ding.

Eindelijk begint mijn maag te knorren en ik neem twee witte boterhammen met salami. Wit brood zonder voedingsstoffen en bewerkt vleeswaar. Hmmm… dat is nu net één van de dingen die niet meer de bedoeling zijn.

Daar gaan we!

Brood is op en film is klaar, ik duik achter de computer en ga tikken heen. Het artikel laat ik lezen aan manlief en ik lees het zelf voor het gemak ook nog maar drie keer door. En ik ben tevreden. En besluit dat het klaar is met al die fika, snoepjes en andere dingetjes die best meevallen als je het houdt bij 1 per week. Of zoiets. Ik ga maar eens lekker douchen en aankleden. Dan vertrekken we richting de camping, maar eerst prop ik nog maar een boterham met salami naar binnen.

Voordat ik naar de camping ga doe ik de boodschappen. Heb al een plannetje voor het eten. Op de camping aangekomen ga ik eerst mijn schoonouders even gedag zeggen, dan veeg ik de voortent maar eens aan om vervolgens te gaan zitten. Ik jas de piepers en draai de ballen. Mjammie. Dat gaat ouderwets lekker worden: zoete aardappelstamp met rucola en een bal gehakt.

Na het eten wil ik gaan fietsen. Maar buienradar raadt het af. Zwak excuus, ik weet het, en schuif de schuld graag af op manlief. Dus pakken we de auto. Om een ijsje te halen, ja. Nou vooruit, dit weekend gaan we nog even zondigen af en toe, maar dan is het over. Zo zeg ik streng tegen mijzelf. En tegen manlief.

Maandag begin ik!

 

close

Gratis eBook

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Na inschrijving ontvang je mijn gratis eBook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *