Dag 1 – Spannend

Vandaag is dus de dag dat ik begin met My Challenge. Ik heb je er al van alles over verteld in de nieuwsbrief van augustus. Doe je ook mee? Of kom je alleen kijken en me aanmoedigen? Hoe dan ook, ik vind het best spannend allemaal. Het is de eerste keer dat ik dit doe, laat staan dat ik het publiekelijk doe.

Ritueel

Mijn ritueel is van maandag tot donderdag eigenlijk hetzelfde, zo ook vandaag. De wekker gaat om half zeven. Ik spring uit bed, ga naar het toilet, was mijn handen en doe lenzen in. Nu komt het ergste van dit ritueel DE WEEGSCHAAL. Dan stap ik onder de douche. Afdrogen en aankleden. Trap af, kat gedag zeggen (of mopperen als hij in de kamer heeft gepoept). Dan neem ik medicijnen in en laat via MedApp voor iPhone weten dat ik de medicijnen heb ingenomen. Deze app is er overigens ook voor Android. Dan door naar de keuken waar ik koffie zet en ontbijt maak. Rond half acht vertrek ik richting mijn werk. Dat ritueel ga ik natuurlijk niet herhalen van maandag tot en met donderdag.

Ochtend

BMI: 37,7
Gewicht: 123,5

Ik begon de ochtend met een kop koffie met 2 zoetjes en koffiemelk. Zoetjes schijnen twijfelachtig te zijn en ook over koffiemelk hebben ze wel wat te zeuren. Maar he, het moet leuk blijven. Daarna nam ik 2 bakjes activia met vijgen. Lekker!

Middag

Tegen lunchtijd begon er toch flink wat te knorren, dus vergreep ik me maar aan een banaan. Mijn collega gaat na vandaag met pensioen. Om ons te laten merken hoe erg we haar toch wel moeten gaan missen, heeft ze koekjes gebakken. Voor de trouwe lezer: ja, het gaat om tante Suus van de kokoskoekjes.  Een heerlijke pistolet met filet americain en een aardbei/perzik-smoothie was mijn lunch. Ja, gluten en bewerkt vlees, maar ik ben aan het afbouwen. Dit is pas dag 1 tenslotte.

Avond

Voor het avondeten had ik heerlijke fritatta’s van o.a. bloemkool en broccoli. Daarbij had ik zoete aardappelpuree (want ik had nog zoete aardappelen en die moesten echt wel op) en kipfilet uit de airfryer.

Drinken / Snacks

De hele dag door heb ik groene (citroen)thee gedronken en mijn favoriete vloeistof: spa rood. Uiteindelijk was de drang sterker dan ik en heb ik een heerlijk kokoskoekje met piment d’Espelette gegeten. Eentje maar deze keer. En aangezien het dus de laatste dag van Suus was hadden we een borrel. Ik heb me ook daar ingehouden en het bij 1 bitterbal gelaten.

Algehele gemoedstoestand

Voor iemand die een week thuis heeft gelegen met een hoofd vol watten en een druipneus plus bijbehorende koortslip voel ik me best lekker vandaag. Helaas wel erg kortademig (want verkouden en te dik).

Heb jij ook een doel voor jezelf gesteld? Of wil je gewoon iets aan me kwijt? Geef je reactie dan hieronder.

close

Gratis eBook

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Na inschrijving ontvang je mijn gratis eBook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *