Dag 13 – Leuk!

Vrijdagavond hadden we al besloten dat we zaterdag naar het Openluchtmuseum te Arnhem zouden gaan. Nou, dat hebben we geweten: het kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig hebben we een museumjaarkaart en zijn we al heel vaak in het museum geweest. We hebben ook niet alles bekeken dit keer, want manlief was best moe. Maar we hebben er met volle teugen van genoten, dat wel! En lekker een picknickrugzak meegenomen.

Ritueel

Het enige ritueel op de camping is het ritueel van de dieren: vogels die fluiten, duiven die landen op het dak en eekhoorntjes die schichtig door de bomen vliegen. ‘s Morgens alvast het eten voor ‘s avonds voorbereid. Tegen lunchtijd een lunchtas ingepakt met broodjes, fruit en wat lekkers.

Ochtend

BMI: –
Gewicht: –

Kwart voor acht was ik wakker. Lekker door de vogeltjes gewekt in plaats van zo’n brute wekker. Daarna lekker koffie gedronken en skyr gegeten met granola.

Middag

Ik had broodjes met ham, gekookte worst en cervelaat. Appeltje voor de dorst en een reep pure chocolade van 85% cacao. Alles op gegeten, behalve de reep. Want in het museum kwamen we bij zo’n oud snoepwinkeltje waar we trekdrop hebben gekocht. Dat blijft toch wel mijn favoriete drop naast honingdrop.

Avond

Heb jij ook een slowcooker? En ga je in het weekend wel eens een dagje weg, waardoor je ‘s avonds eigenlijk geen puf meer hebt om te koken? Maak dan eens dit recept. Erg lekker! Nodig: 1 zak diepvries sperziebonen, 1 runderlap (flinke), 1 ui, 1 zakje boemboe rendang (merk Toko Lien, gewoon bij de supermarkt) en een klein beetje kokosmelk of stukje santen. Bereiden: Snijd het vlees in hapklare brokken en snipper de ui. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet hem op low. Als je thuis komt kun je zo aanvallen 🙂 Tenzij je er nog wat rijst bij wilt, dan moet je even de keuken in natuurlijk.

Drinken / Snacks

Jij mag drie keer raden wat ik zoal gedronken heb…. Juist! Je gaat door voor de koelkast. ‘s Avonds bij de koffie nog een custartcakeje gegeten.                          Niet liegen.                  Drie stuks! Was ik toch bijna vergeten dat er ook nog een bolletje ijs in is gegaan. Ook drie stuks. Al het goede komt in drieën…: hazelnoot, meloen en iets waarvan ik de naam ben vergeten. Zo lekker.

Gemoedstoestand

Uitgeslapen, vrolijk, blij en gelukkig. Wat een heerlijke dag. En zoveel beter dan de paar dagen ervoor. Daar was ik wel aan toe zeg. Jammer alleen dat die hielspoor maar niet over wil gaan, krijg er een punthoofd van onderhand! En ik vrees met grote vrezen voor de weegschaal maandagochtend. Dat krijg je van een dag als deze…

Denk dat we morgen maar eens helemaal niets gaan doen, behalve genieten van het weer in de tuin.

close

Gratis eBook

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Na inschrijving ontvang je mijn gratis eBook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *