Naakt tuinieren en rozenjam

Naakt tuinieren en rozenjam

0 Comments

De internationale dag van het naakt tuinieren

Vandaag is de dag dat mensen in de wereld worden uitgenodigd om hun deel van de “wereldtuin” te bewerken, “gekleed” zoals de natuur bedoeld heeft. Ofwel: naakt tuinieren. Het is vast zeer prettig zonder kleding rond te hobbelen, maar dat doe ik toch maar niet. Althans niet buiten in het openbaar. Ik zie mezelf al staan bij mijn “vierkante-meter-moestuintje” 😀

Amerika

In 2005 werd deze dag voor het georganiseerd door een Amerikaanse nudistenorganisatie. Bedoeling van deze dag was om onbezorgd, vrij van alle narigheid in de wereld en zonder politieke rompslomp, te genieten van de natuur.

Engeland

Op 28 juni 2002 werd er een aflevering uitgezonden van Gardeners World over Abbey House Gardens (prachtig, klik beslist even op deze link). Deze tuinen werden een jaar lang gevolgd. De eigenaren gingen graag naakt tuinieren. In 2005 werd er een “Clothes Optional Day” georganiseerd. Een dag waarop men zowel mét als zonder kleren de tuinen in mocht. Ongeveer ⅔ van de bezoekers kwam die dag naakt.

Eetbare bloemen

En dan maken we maar even een sprongetje naar het tuinieren zelf en eten. Zo zijn er een heleboel bloemen eetbaar. Het staat niet alleen erg mooi bij een gerecht het is ook nog eens lekker. Bijvoorbeeld in salades.

Deze lijst is zeker niet compleet en ook is niet iedere bloem even lekker, maar ga gerust eens lekker experimenteren: * Daglelie * Lavendel * Vlijtige liesjes * Anjer * Dahlia * Zonnebloemen * Viooltjes * Rozen * Witte en paarse dovenetel * Goudsbloem * Korenbloem * Madeliefjes * Kamille * Bloem van de rucola * Oost-Indische kers * Borage * Salie *.

Moestuin of siertuin

Welke manier van tuinieren jouw voorkeur ook heeft, doe het op de eerste zaterdag in mei gewoon eens lekker naakt! Normaal eindig ik met “leuk, laat me weten wat jij doet” of “stuur een foto”, maar dat hoeft in dit geval niet hoor lieve lezers! Ik vraag me alleen wel af of jullie al eens van deze dag hadden gehoord?

Ik denk dat ik maar eens even lekker achterover ga leunen met een kopje zelfgemaakte kamillethee


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.