Nasi- / bamikruiden

nasi- / bamikruiden
nasi- / bamikruiden

Nasi- / bamikruiden

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Een heerlijke kruidenmix voor o.a. nasi of bami goreng, saté en eieren
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten

  • 4 tl laos ((thaise gember))
  • 2 tl djahe ((gemberpoeder))
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl ketoembar ((korianderzaad))
  • 2 tl sereh ((citroengras))
  • 2 tl koenjit ((kurkuma))
  • 2 tl djinten ((komijnzaad))
  • 2 tl kaneel
  • 8 tl zeezout

Instructies
 

  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar in een afgesloten potje.

Sylvia’s tips

Gebruik

  • kruid je vlees met het mengsel
  • kruid nasi of bami goreng met een paar theelepeltjes en breng verder op smaak met bosui en rode peper
  • kluts wat eieren en voeg een theelepeltje kruiden toe: maak er een omelet van of roerei
  • meng met wat olie en ketjap voor een smakelijke saté marinade

Variatie

  • voeg wat andere kruiden toe, zoals bijvoorbeeld:
    • kerrie
    • knoflookpoeder
    • five spices (klein beetje)
Kruiden
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info