Nasi- / bamikruiden

nasi- / bamikruiden

Nasi- / bamikruiden

Een heerlijke kruidenmix voor o.a. nasi of bami goreng, saté en eieren
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 potje

Ingrediënten
 

  • 4 tl laos ((thaise gember))
  • 2 tl djahe ((gemberpoeder))
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl ketoembar ((korianderzaad))
  • 2 tl sereh ((citroengras))
  • 2 tl koenjit ((kurkuma))
  • 2 tl djinten ((komijnzaad))
  • 2 tl kaneel
  • 8 tl zeezout

Aan de slag
 

  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar in een afgesloten potje.

Gebruik

  • kruid je vlees met het mengsel
  • kruid nasi of bami goreng met een paar theelepeltjes en breng verder op smaak met bosui en rode peper
  • kluts wat eieren en voeg een theelepeltje kruiden toe: maak er een omelet van of roerei
  • meng met wat olie en ketjap voor een smakelijke saté marinade

Variatie

  • voeg wat andere kruiden toe, zoals bijvoorbeeld:
    • kerrie
    • knoflookpoeder
    • five spices (klein beetje)
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *