Nasi kuning

Een waar feestgerecht dat voornamelijk op huwelijks- of verjaardagen wordt gegeten. Het was en is “nog steeds” een traditie om bij feestelijke gelegenheden nasi kuning of nasi gurih aan te bieden. Maar vandaag maken we het gewoon zomaar, omdat het kan en lekker is!

Timbaaltje

Om het een feestelijk tintje te geven, of gewoon omdat het leuk is: vul een kommetje met nasi kuning en stamp het flink aan, keer dit om op een bord en je hebt een prachtig rijstbuideltje.

nasi kuning

Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pandanrijst
  • 100-150 gram santen
  • 2,5 tl koenjit
  • 1 stengel sereh
  • 5-6 blaadjes djeroek peroet
  • 1 tl zout
  • 600 ml heet water

Instructies

  • Was de rijst. Los de santen op in ca. 600 ml water.
  • Voeg hieraan de koenjit, sereh (licht gekneusd), djeroek peroet en zout toe.
  • Kook de rijst, op de manier die je gewend bent, in de santenoplossing.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie