Toe aan een nieuw (gas)fornuis? Waarschuwing!

Ben jij net als ik toe aan een nieuw (gas)fornuis en woon je in Noord-Holland? Lees dan vooral even verder, want ik wil je waarschuwen voor een witgoedhandel! Ik zocht een fornuis die makkelijk shcoon te maken zou zijn. Eigenlijk kun je dan beter kiezen voor inductie volgens mij, maar helaas moeten er dan ook weer groepen e.d. worden aangelegd. En ik had snel een nieuwe nodig. Een prachtig exemplaar gevonden: ‘gas op glas’. Dan heb je dus een glasplaat als bij inductie maar daarop vier gaspitten. Ik was dolgelukkig met die vondst. Donderdagavond besteld en vrijdagmorgen om tien uur werd ‘ie geleverd. Ik kon mijn geluk niet op.

Toen begon de ellende

Nadat we hadden geconstateerd dat het fornuis een beetje laag was (of ik te lang) verdween manlievv de schuur in en kwam er even later uit met een pracht van een verhoging. Fornuis verderuitpakken en aansluiten dus. Het zag er prachtig uit en ik voelde me de koning te rijk. Helaas werkten de twee linker pitten niet. De vonkontsteking leek nu al stuk te zijn… Dat geeft een heel raar gevoel bij een nieuw apparaat kan ik je verzekeren. Maar goed, misschien een maandagmorgen-model. Bellen dus met Witgoedhandel de Zwaan te Zwanenburg voor omruiling.

Of we wel de knoppen goed ingedrukt hadden en lang genoeg hadden gewacht. Er zat namelijk kinderbeveiliging op. Zeg knul, ik kookte al toen jij nog niet geboren was, dus wat denk je zelf… Hij zou het opnemen met de chef en later terugbellen. Dat werd niet vrijdag en ook niet zaterdag. Maandag zou dochterlievv komen eten met schoonzoon. Maar ik kon dus niet koken. Er werd dus wat bezorgd. Kassa! Maandag belde manlievv zelf maar weer en ook dinsdag… toen werd toegezegd dat het fornuis woensdag omgeruild zou worden.

Fornuis nummer 2

Woensdag werd het apparaat geleverd. Take a wild guess… Juist! Ook hier werkten de twee linker pitten niet. Toeval of niet, ik was er meer dan klaar mee! Ik wilde mijn geld terug. Manlievv weer bellen met Witgoedhandel de Zwaan te Zwanenburg (ja, reclame is goed voor u!). Er moest weer gebeld worden met een chef en we zouden weer teruggebeld worden.

Zie je al een patroon?

Het werd weer vrijdag en we gingen naar de camping. Gelukkig kon ik daar wel koken. We besloten om het losse gasstel (twee pitten) maar mee naar huis te nemen, dan kon ik in ieder geval nog iets. Al wat er gebeurde, de telefoon bleef angstig stil. Dinsdag werd eindelijk toegezegd dat op woensdag het apparaat zou worden opgehaald en we ons geld terug zouden krijgen. Min € 20 van de bezorgkosten… dat wel! Dat ik 12 dagen lang zonder fornuis zat hadden ze verder geen boodschap aan. Het apparaat zou dus worden opgehaald op woensdagavond. Op een tijdstip waarvan ik me afvraag ‘voel je je wel goed!?” Tussen 8 en 10 uur ‘s avonds. Nou vooruit, het moet maar. Om tien uur woensdagavond werden we gebeld, de chauffeur stond nog in Den Haag, of het ook om 11 uur ‘s avonds mocht?

Eén grote bende en kamperen in de keuken. Dankjewel Witgoedhandel de Zwaan!

Ja hoor!

Al moest ik er de hele nacht voor opblijven! Rond de klok van 11 kwam daar dan de chauffeur en hij wilde het apparaat al naar buiten rijden. Dacht het niet jongeman! Eerst mijn geld retour! Dat begreep hij wel, hij was alleen maar de chauffeur (aardige man overigens, niets op aan te merken). Wilde hij me daar toch € 50 te weinig teruggeven. Niet akkoord, dus bellen maar weer. Het geld stak ik alvast in mijn zak en dat fornuis ging de deur niet uit voor ik de rest ook had! Dat kreeg ik dan ook tien minuten later.

12 dagen geen gasfornuis en geen geld retour! Laaiend ben ik eigenlijk. Inmiddels hebben we bij een andere witgoedhandel een nieuwe besteld. Eentje met twee ovens. Gewoon 60 cm! Supermooi, maar geen idee of het wat is natuurlijk.

Dus nu weet je het

Geen recepten de afgelopen anderhalve week omdat ik niet kon koken. En dus ook geen nieuwsbrief. Tegen de tijd dat je dit leest heb ik het nieuwe fornuis – als het goed is – binnen.

[EDIT]

Inmiddels – 2023 – ben ik nog steeds blij met dat nieuwe fornuis, echter hebben we het gas afgesloten en staat er een inductie kookplaat met vier zones op! Scheelt een hoop geld en bovendien is het ook makkelijker schoonhouden. Erg fijn dus.

Fotobron: Pixabay

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

4 gedachten over “Toe aan een nieuw (gas)fornuis? Waarschuwing!”

 1. Bekend verhaal bij deze witgoedhandelaar. Eerst wordt er een fornuis geleverd wat ik niet besteld had, dan wordt het juiste type geleverd wat niet naar behoren werkt. Gebeld. Mijnheer, wij lossen het voor u op. Nee, dus. Ik had geen zin in allerlei toestanden en touwtrekken. Fornuis ingeladen en op naar Zwanenburg. Had een vriendje meegenomen (2 hoog en 2 breed). Binnen enkele minuten was de zaak geregeld. Geld retour incl. reiskosten. Nu heb een Smeg met RVS. Ideaal. Schoonmaken, geen probleem. 1 maal per maand inwrijven met HG. Huishoudpapier erover en ik kan mijn haar er weer in kammen.

  Beantwoorden
  • Hej John,
   Onbegrijpelijk dat ze nog steeds open zijn, het lijkt me stug dat wij de enige twee zijn met deze ervaring. Ik heb jaren een Smeg gehad, wilde weleens wat anders 🙂 Ik ben ook erg gelukkig met mijn nieuwe apparaat.

   Beantwoorden
 2. Jeetje, balen zeg; zo lang zonder service. Hopen maar dat het nieuwe fornuis wel goed is! 2 ovens en toch maar 60 cm? Wow moet wel een goede deal zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie