Overweldigende reacties op de nieuwsbrief: hartelijk dank, maar ook excuses!

Door een algemene vraag op een wel heel persoonlijke en directe manier te stellen in de nieuwsbrief van zondag 22 juli jl. ben ik een stuk wijzer geworden. Ik kreeg een berg met leuke reacties, maar helaas ook flink wat uitschrijvingen van de nieuwsbrief.

Oeps, excuses!

Misschien was de vraag toch nét iets té direct. Ontzettend jammer, maar (achteraf) wel begrijpelijk dat sommige mensen zich hebben uitgeschreven. Het leek tenslotte net of ik jou persoonlijk kwalijk nam dat je niet reageerde op vragen uit mijn nieuwsbrief. Kaboem! Maar dat was zeker niet mijn intentie. Eén reactie die ik ontving heeft mij bijna tot tranen gebracht en ik zou willen dat ik mij iets genuanceerder had uitgelaten. De reactie in het kort: lezeres al weken plat, zelfs ziekenhuis, zou wel willen reageren en zou liefst op een eiland zijn. AUW! Wat kan een goed bedoelde, ludieke actie toch verkeerd uitpakken…

Maar ook goed nieuws

Het goede nieuws is dat ik eindelijk weet wat er bij velen leeft. En dáár was het me tenslotte om te doen. Ik wilde reacties lospeuteren in de hoop dat daar bruikbare kritiek bij zou zitten. En dat was er!

O.a. de volgende verzoeken en suggesties kwamen binnen:

  • meer Indonesische recepten
  • recepten die geschikt zijn voor diabetici
  • glutenvrije recepten
  • airfryer recepten
  • 1-persoons gerechten
  • ontbijt ideeën
  • achtergrondinformatie bij recepten

Hobby

Allemaal reacties dus waar ik iets mee kan, maar ook zeker iets mee wil doen. Het is voor mij een hobby en dat zal het ook blijven, maar het is wel leuk om te weten wat er bij de mensen leeft. En dat de lezers ook merken dat hun vraag, suggestie of kritiek serieus genomen wordt. Dat het er toe doet.

Ook waren er reacties van mensen die zeiden niet vaak mijn recepten te maken, maar wel uitkeken naar de nieuwsbrief omdat die ‘gezellig’ is. Wat een compliment! Echt ontzettend lief allemaal. Dat is namelijk ook een ding wat ik probeer te bereiken met de nieuwsbrief; een persoonlijke en gezellige sfeer, iets om naar uit te kijken.

Brutaal

Met de brutale nieuwsbrief van zondagavond probeerde ik je uit de tent te lokken en tevens mezelf te dwingen eens kritisch te kijken naar hoe ik het doe en waar misschien meer aandacht naar toe moet.

Dus bij deze wil ik je heel hartelijk dank voor je openheid, je lieve reactie, je kritiek en opbeurende woorden. Zelfs de mensen die zich hebben uitgeschreven wil ik hartelijk danken, want nu weet ik ook dat té persoonlijk en direct misschien niet de manier is!

En nu ga ik maar weer de keuken in, dat doe ik beter dan communiceren…

Lieve groet,

Silphya

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 789 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie