Het is lang niet zo groot als een brood, heeft meer weg van een dikke koek of platte cake, maar de smaak is raak. En ook al waren het maar kleine reepjes, het vult heel erg! Na een reepje had ik het gevoel dat ik een flinke maaltijd achter de kiezen had. Erg handig dus als je te laat bent voor het ontbijt: neem zo’n reep mee voor onderweg en je haalt de lunch geheid zonder knagend gevoel.
Varieer met de ingrediënten
Varieer gerust een beetje met de noten, zaden en pitten. Als je maar voor ogen houdt dat je ongeveer 400 gram aan noten, zaden en pitten nodig hebt voor dit notenbrood. Je kunt de rozijnen ook vervangen door abrikozen, pruimen of dadels. Snijd ze dan in kleine stukjes en spatel ze door de noten.
Recept noten, zaden en pitten brood
Opmerking bij de ingrediënten
- Volkorenmeel – kun je vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel
- Pumpkin pie spice – kun je vervangen door kaneel, koek- of speculaaskruiden
- Rozijnen – kun je desgewenst weglaten of vervangen door bijvoorbeeld gedroogde abrikozen of pruimen
Bewaren
Het brood kun je in een schone, droge theedoek gewikkeld in de koelkast bewaren. Het is dan ongeveer een week houdbaar.
Zelf sneed ik het in plakjes en bewaarde het in een afsluitbare doos van Ikea, 365+ serie.
Maar je kunt het ook invriezen. Snijd het in plakjes en verpak ze per stuk. Niet gunstig voor je goede voornemen om afval te verminderen, maar wel handig zodat je direct kunt pakken wat je nodig hebt en de deur uit hollen.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!