Oma Keasberry

Indische Keukengeheimen

Recepten zoeken

Onlangs was ik op zoek naar een Indisch recept en een Indisch restaurant wat ooit in Amsterdam gevestigd was. Toen kwam ik uit op de “beroemde” oma Keasberry. In 1954 opende ze de deuren van het restaurant Djokja in Amsterdam. Het restaurant was ook ver buiten Amsterdam bekend, niet in de laatste plaats omdat er gewoonweg authentiek werd gekookt. Er werd nagenoeg geen rekening gehouden met de Hollandse smaak. In 1976 werd haar kookboek (Oma Keasberry’s Indische Keukengeheimen) uitgebracht. Deze zou  ik nog heel graag in mijn bezit krijgen, dus dat wordt speuren.

Kleinzoon

In Indische Keukengeheimen is kleinzoon Jeff aan de beurt. Hij vertelt hierin over het restaurant waarin hij praktisch is opgegroeid, zijn familie en deelt familiefoto’s waardoor het lijkt of je een beetje familie bent.

Mijn eerste indruk van het boek is zeer positief: prachtige foto’s, heerlijke recepten die er ingewikkeld uit zien, een woordenlijst en tips en achtergronden bij de verschillende gerechten. Een review volgt (ooit).

close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

2 reacties op “Oma Keasberry

  1. Het boekje is te koop bij boekwinkeltjes.nl. Er zijn verschillende te koop tussen de 50 en 70 euro. Knap aan de prijs, maar ja bij verzamelobjecten gaat om wat de gek er voor geven wil. Ik heb het ooit gehad en uitgeleend. Zelf vind ik 50 iets te veel, voor minder is het levenswerk van Auguste Escoffier, ook geen ongetalenteerde kok te koop. Tweedehands natuurlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info