Pap met appelcompote: ik lust er wel pap van

Een gezond begin van de dag. Het gezegde luidt “ontbijt als een koning, lunch als een prins en dineer als een pauper”. Nou, ik kan je verzekeren dat je na dit ontbijt de eerste uren niet aan lunch moet denken! Althans, wij niet. Wij zaten propvol. Maar wat was deze pap met appelcompote lekker zeg!

Wortelsap en vanille extract

Je kunt vanille extract uit de supermarkt halen, maar je kunt het ook heel makkelijk zelf maken. Kijk hier maar eens hoe simpel het is. En ook wortelsap is snel zelf te maken als je een groente centrifuge hebt. Maar een lekkere biologische wortelsap uit de winkel is natuurlijk ook een optie. En als je niet van wortelen houdt dan neem je gewoon wat extra melk. Niemand die het je kwalijk neemt.

Recept pap met appelcompote

pap met appelcompote

Pap met appelcompote

Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

Appelcompote

  • 1 appel
  • handje frambozen, eventueel diepvries
  • ¼ tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el water

Pap

  • 360 ml wortelsap
  • 240 ml melk, of water
  • 120 gram havervlokken
  • snuf zeezout
  • maple syrup, optioneel
  • lijnzaad, optioneel

Instructies

  • Snijd de appel in stukjes en leg ze in een steelpan. Voeg de overige ingrediënten voor de appelcompote toe en roer even door. Breng het aan de kook en zet dan het vuur laag.
  • Roer af en toe en laat het pruttelen totdat de appel zacht is en het meeste vocht verdampt.
  • Ondertussen doe je de ingrediënten voor de pap in een pan. Breng ook dit aan de kook.
  • Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het nog een minuut of 15 pruttelen. Blijf wel af en toe roeren zodat de pap niet aanbrandt.

Notities

 

Tips

  • Het is al zoet van zichzelf, maar je kunt eventueel wat honing toevoegen als je een echte zoetekauw bent
  • Wil je lief zijn voor je darmen? Doe er dan een schep(je) lijnzaad over.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Opmerking bij de ingrediënten

  • Lijnzaad – neem gebroken lijnzaad, dat kan je lichaam beter verwerken. Bewaar het in de koelkast. Gebroken lijnzaad kan snel bederven, maar dat zie, ruik of proef je eigenlijk niet.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie