Snoepen en smullen zonder schuldgevoel? Dat kan met deze paprikaspread

Van mijn keurige eetstijl (glutenvrij, niets geraffineerd, geen suikers etc.) is niet zo heel erg veel meer over, alhoewel het er wel weer aan zit te komen. Maar de glutenvrije rijstcrackers van Van der Meulen zijn er echt wel in gebleven. Wat zijn die ontzettend lekker. Gewoon zonder beleg al. Maar dan moet je wel de lente-ui uitvoering nemen. Maar goed, we gingen een paprikaspread maken, dus genoeg over de toastjes.

En zoals met alles geldt het ook voor deze spread: hij wordt nog veel lekkerder als je je zelf geroosterde paprika’s gebruikt in dit recept. Paprika’s zelf roosteren is een fluitje van een cent. Hier lees je hoe je dat kunt doen. Overigens kun je dan de kruidenboter achterwege laten, je hoeft alleen de kale paprika te roosteren.

paprikaspread

Geroosterde paprikaspread

Lekkere spread voor op toastjes, brood of op een plakje komkommer
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten
 

  • 200 gr geroosterde paprika’s
  • 50 gr geschaafde amandelen
  • ½ el sambal
  • 15 gr krulpeterselie
  • mespunt kaneelpoeder
  • 4 el olijfolie

Aan de slag
 

  • Zet een koekenpan op het vuur en rooster hierin de geschaafde amandelen.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine of maal met de staafmixer tot er een spread ontstaat.
  • Let op: dit gaat vrij vlot aangezien alle ingrediënten zacht en/of enigszins vochtig zijn.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *