Pesto breekbrood

Bewondering zul je zeker oogsten met dit heerlijke hartige pesto breekbrood. Heerlijk als borrelhapje of als bijgerecht bij de pasta of een lekkere frisse salade.

Het lijken net Zweedse kanelbullar ❤️🧡💛💚💙💜

Je kunt naast pesto breekbrood ook heerlijke andere breekbroden maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

  • suiker en kaneel
  • chocoladepasta en geprakte banaan
  • groene pesto
  • gekarameliseerde ui

Ik zie in ieder geval genoeg mogelijkheden om telkens weer wat anders op tafel te zetten.

Denk aan je portemonnee

  • Pijnboompitten zijn optioneel, aangezien deze best prijzig zijn.
  • Cashewnoten en amandelen zijn allebei duur, dus kies de noot die je in huis hebt of in de aanbieding is om dit gerecht budgetvriendelijk te houden.
  • Zongedroogde tomaten heb ik eigenlijk altijd van een duur(der) merk, omdat die smakelijker zijn. Maar kies de tomaatjes die jij het lekkerst vindt.
pesto breekbrood

Rode pesto maken

Zoals je in het recept kunt zien is rode pesto heel snel gemaakt. Je hebt alleen wel een keukenmachine, blender of staafmixer nodig. Heb je dat geen van allen? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een kant en klare rode pesto of tapenade uit de supermarkt.

Ik vond rode pesto eigenlijk nooit lekker, maar misschien komt dat omdat ik zongedroogde tomaatjes ook niet lekker vond. Sinds de plantaardige eetgewoonten vind ik tomaten – al dan niet zongedroogd – geweldig en zelfgemaakte pesto is helemaal een genot!

pesto breekbrood

Pesto breekbrood

Prep: 10 minuten
Kook: 15 minuten
Totaal: 25 minuten
Bevat:
gluten
steenvrucht
Vrij van:
pinda
sesamzaadjes
soja
Porties (aanpasbaar):8

Ook nodig

Ingrediënten

  • 2 blikken croissantdeeg
  • 50 gram cashewnoten
  • 150 gram zongedroogde tomaten, op oliebasis
  • 100 ml olie, uit het potje van de tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 handje basilicum
  • 3 el citroensap
  • peper en zout, naar smaak
  • pijnboompitten, optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200℃. Besmeer een ronde ovenschaal met wat olie.
  • Maak de pesto door amandelen, zongedroogde tomaatjes, olie, tomatenpuree, knoflookpoeder, basilicum, citroensap en peper en zout in de keukenmachine te mengen tot een dikke pesto. Als het te dik is kun je het verdunnen met wat water of olie.
  • Maak de blikken croissantdeeg open en rol ze uit op het aanrecht. Verdeel de pesto over de lappen deeg en smeer het goed uit, ook de randjes. Rol vervolgens de lappen deeg op en verdeel iedere rol in vier stukken.
  • Leg de rolletjes in de ingevette ovenschaal en besmeer de bovenkant met wat olie uit het tomatenpotje. Steek hier en daar een stukje zongedroogde tomaat in de rolletjes en strooi er wat pijnboompitten over.
  • Bak het pesto breekbrood in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar. Garneer met wat blaadjes basilicum en serveer direct.

Notities

Wanneer je weinig tijd hebt, kun je het jezelf makkelijker maken door kant en klare pesto te gebruiken. 

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 187kcal | Koolhydraten: 16.9gr | Eiwit: 5.2gr | Vet: 10gr | Waarvan verzadigd: 3gr | Zout: 1.19gr | Vezels: 2.3gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling