Er zijn een aantal keukens die mijn hart hebben veroverd. De Mexicaanse keuken is er één van. Deze pico de gallo is een heerlijk simpel bijgerechtje wat snel op tafel staat en bomvol smaak zit!
Serveer pico de gallo bij een schaal tortilla chips, gebruik het als topping bij tortilla’s of serveer het samen met een salade bij deze heerlijke tacodilla’s!

Wat is het eigenlijk?
Pico de gallo, ook bekend als salsa fresca of salsa cruda, is een soort Mexicaanse salsa of bijgerecht dat gemaakt wordt van verse ingrediënten. De belangrijkste ingrediënten tomaten, uien, jalapeños, koriander, limoensap en zout. Maar voor extra smaak – en pit – kun je ook ingrediënten zoals knoflook, paprika’s of serranopepers toevoegen.
Pico de gallo wordt vaak geserveerd met tortillachips of als topping voor taco’s, burrito’s of quesadilla’s.
Recept pico de gallo
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 2 tomaten
- handvol koriander
- 2 limoenen
- 1 jalapeño
- zout, naar smaak
Zo maak je het
- Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Leg de stukjes tomaat in een schaaltje. Pel en snipper de ui en voeg dat toe. Hak de koriander fijn en mix alles door elkaar.
- Snijd de jalapeño doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd de peper in kleine stukjes en voeg dat toe aan de salsa.
- Rol de limoenen over je werkblad, snijd ze doormidden en pers het sap uit boven het schaaltje. Breng op smaak met zout. Roer alles goed door elkaar, laat de smaken even goed intrekken en geniet dan van deze heerlijke frisse pico de gallo.
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!