Pindakaas kaneel hummus

Pindakaas kaneel hummus mag dan vreemd klinken, ik weet bijna zeker dat jij het ook geweldig gaat vinden. Deze hummus kun je prima gebruiken om fruit, komkommer of bleekselderij in te dippen. Maar mijn favoriet is toch wel om het te serveren met wat yoghurt en een halve banaan in plakjes gesneden. Wat een feestje!

Net als bij andere hummus varianten zijn kikkererwten hier ook het hoofdingrediënt!

pindakaas kaneel hummus

Recept pindakaas kaneel hummus

Pindakaas kaneel hummus

Nog geen beoordeling
Gebruik de hummus als dip voor fruit of bleekselderij, smeer het op een boterham of toastje of voeg een flinke lepel toe aan je overnight oats.
Bereiding 5 minuten
Porties 8

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 2-3 el pindakaas
  • ½ tl kaneel
  • 2-4 el ahornsiroop

Zo maak je het

  • Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder de koude kraan.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan je blender en laat hem draaien.
  • Afhankelijk van jouw type blender ben je met een minuutje klaar.
Broodbeleg, Dip
Nederlands
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Opmerking bij de ingrediënten

  • Kikkererwten – dé hoofdrolspeler in hummus. Omdat kikkererwten redelijk neutraal van smaak zijn, kun je er alle kanten mee uit: van zoet tot hartig.
  • Pindakaas – gebruik 100% pindakaas, dus zonder toevoeging van olie, zout of suiker. Zelf maken is overigens een fluitje van een cent: 500 gram ongezouten pinda’s en een keukenmachine doet het werk. Of maak het met zelfgemaakte hazelnootpasta, superlekker.
  • Kokosmelk – gebruik volvette en je hummus wordt er extra romig van.

Meer spreads en dips

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Beoordeling