Pindakaas kaneel hummus

Deze pindakaas kaneel hummus is toch wel zo gruwelijk lekker! Lekker als dip of (brood)beleg.

pindakaas kaneel hummus

Pindakaas kaneel hummus mag dan vreemd klinken, ik weet bijna zeker dat jij het ook geweldig gaat vinden. Deze hummus kun je prima gebruiken om fruit, komkommer of bleekselderij in te dippen. Maar mijn favoriet is toch wel om het te serveren met wat yoghurt en een halve banaan in plakjes gesneden. Wat een feestje!

Net als bij andere hummus varianten zijn kikkererwten hier ook het hoofdingrediënt!

pindakaas kaneel hummus

Ingrediënten voor pindakaas kaneel hummus

Met maar vijf ingrediënten zet jij deze hummus in tien minuten op tafel!

  • Kikkererwten zijn ook bij deze zoete hummus het hoofdingrediënt. Omdat kikkererwten redelijk neutraal van smaak zijn, kun je er alle kanten mee uit: van zoet tot hartig.
  • Pindakaas van 100% pinda’s heeft mijn voorkeur, maar neem gerust de pindakaas die jij lekker vindt. Of maak het met mijn hazelnootpasta, dat lijkt me ook superlekker.
  • Kaneel is overal goed in, ik strooi zelfs wat door mijn spicy chocolademelk.
  • Kokosmelk maakt de hummus extra romig als je volvette neemt. Maar gebruik gerust jouw favoriete (plantaardige) melk.
  • Ahornsiroop maakt het lekker zoet. Ik gebruik 3 eetlepels, maar pas de hoeveelheid aan naar jouw behoefte.
pindakaas kaneel hummus

Hoe maak je het

  1. Stort de kikkererwten in een vergiet en spoel ze af.
  2. Doe alle ingrediënten in een high speed blender en zet hem aan. Afhankelijk van jouw blender ben je met een minuutje klaar.
  3. Voeg eventueel nog wat kokosmelk toe als je het niet smeuïg genoeg vindt.

Als jouw blender geen dikke substanties aankan, dan is het ook mogelijk om een keukenmachine of staafmixer te gebruiken. Je hebt dan wel meer tijd nodig om dezelfde romige structuur te krijgen.

Meer spreads en dips

pindakaas kaneel hummus

Pindakaas kaneel hummus

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Gebruik de hummus als dip voor fruit of bleekselderij, smeer het op een boterham of toastje of voeg een flinke lepel toe aan je overnight oats.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 1 minuut
Totale tijd: 3 minuten
Porties: 8

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten
  • 2-3 el pindakaas
  • ½ tl kaneel
  • 2-4 el ahornsiroop

Instructies
 

  • Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder de koude kraan.
  • Voeg alle ingrediënten toe aan je blender en laat hem draaien.
    pindakaas kaneel hummus
  • Afhankelijk van jouw type blender ben je met een minuutje klaar.
    pindakaas kaneel hummus
Broodbeleg, Dip
Nederlands
Hummus recept, Pindakaas kaneel hummus, Zoete hummus
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info