Pindakaas kaneel hummus mag dan vreemd klinken, ik weet bijna zeker dat jij het ook geweldig gaat vinden. Deze hummus kun je prima gebruiken om fruit, komkommer of bleekselderij in te dippen. Maar mijn favoriet is toch wel om het te serveren met wat yoghurt en een halve banaan in plakjes gesneden. Wat een feestje!
Net als bij andere hummus varianten zijn kikkererwten hier ook het hoofdingrediënt!

Recept pindakaas kaneel hummus
Pindakaas kaneel hummus
Gebruik de hummus als dip voor fruit of bleekselderij, smeer het op een boterham of toastje of voeg een flinke lepel toe aan je overnight oats.
Materiaal
Ingrediënten
- 1 blik kikkererwten
- 2-3 el pindakaas
- ½ tl kaneel
- 2-4 el ahornsiroop
Zo maak je het
- Giet de kikkererwten af en spoel ze goed onder de koude kraan.
- Voeg alle ingrediënten toe aan je blender en laat hem draaien.
- Afhankelijk van jouw type blender ben je met een minuutje klaar.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen



Opmerking bij de ingrediënten
- Kikkererwten – dé hoofdrolspeler in hummus. Omdat kikkererwten redelijk neutraal van smaak zijn, kun je er alle kanten mee uit: van zoet tot hartig.
- Pindakaas – gebruik 100% pindakaas, dus zonder toevoeging van olie, zout of suiker. Zelf maken is overigens een fluitje van een cent: 500 gram ongezouten pinda’s en een keukenmachine doet het werk. Of maak het met zelfgemaakte hazelnootpasta, superlekker.
- Kokosmelk – gebruik volvette en je hummus wordt er extra romig van.
Meer spreads en dips
- Rode bieten hummus
- Raita (Indiase yoghurtdip)
- Muhammara (Libanese dip)
- Rucola pesto
- Zo maak je hazelnootpasta
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!