Pompoen hummus

Ik ben dol op pompoen: als sier in de tuin, maar vooral als gerecht op mijn bord. Het maakt me niet zo veel uit wat er mee wordt gemaakt. Ik geloof dat ik alles van pompoen lekker vind. Niet iedere pompoen overigens, maar dat is een ander verhaal.

Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesamzaadsaus). Daarnaast kun je allerlei ingrediënten toevoegen. Het is heerlijk met pita, Turks brood, de gewone boterham, als dip voor rauwkost en ga zo maar door.

Pompoen hummus

Pompoen hummus

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten

  • 200 gram flespompoen
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 el tahini
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 mespunt chilipoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven op 200℃.
  • Je hoeft de pompoen niet te schillen, maar sommigen doen het liever wel. Snijd de pompoen in kleine stukken. (Je kunt natuurlijk ook voorgesneden pompoen kopen)
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de pompoen op. Druppel er wat olijfolie over en schud even goed door elkaar.
  • Schuif de bakplaat de oven in voor ongeveer 30 minuten. Laat de pompoen daarna afkoelen.
  • Doe nu alle ingrediënten in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) en maal het geheel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *