Pompoen hummus

Ik ben dol op pompoen: als sier in de tuin, maar vooral als gerecht op mijn bord. Het maakt me niet zo veel uit wat er mee wordt gemaakt. Ik geloof dat ik alles van pompoen lekker vind. Niet iedere pompoen overigens, maar dat is een ander verhaal.

Hummus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesamzaadsaus). Daarnaast kun je allerlei ingrediënten toevoegen. Het is heerlijk met pita, Turks brood, de gewone boterham, als dip voor rauwkost en ga zo maar door.

Pompoen hummus

Pompoen hummus

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 pot

Ingrediënten
 

  • 200 gram flespompoen
  • 200 gram kikkererwten
  • 1 el tahini
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el citroensap
  • 1 mespunt chilipoeder
  • peper en zout
  • olijfolie

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven op 200℃.
  • Je hoeft de pompoen niet te schillen, maar sommigen doen het liever wel. Snijd de pompoen in kleine stukken. Je kunt natuurlijk ook voorgesneden pompoen kopen.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg hier de pompoen op. Druppel er wat olijfolie over en schud even goed door elkaar.
  • Schuif de bakplaat de oven in voor ongeveer 30 minuten. Laat de pompoen daarna afkoelen.
  • Doe nu alle ingrediënten in de keukenmachine - of gebruik een staafmixer - en maal het geheel tot een egale massa.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *