Poolse omelet met yoghurt en fruit

Een Poolse omelet met yoghurt en fruit is een heerlijk ontbijt, maar ook prima geschikt als lunch. We hadden een weekje vakantie en verbleven bij vrienden in Polen. Zij maakte ‘s morgens een lunchtrommel klaar voor haar dochter en ik was benieuwd. Ze vertelde me dat dit een typisch Pools gerecht was dat zeer simpel te bereiden is.

Poolse omelet

Recept Poolse omelet

Poolse omelet

Poolse omelet met yoghurt en fruit

Deze Poolse omelet is erg luchtig, maar ook erg machtig!
Kook: 15 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

  • Koekenpan met deksel
  • Handmixer

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 el bloem
  • boter of kokosolie

Garnering

  • yoghurt en fruit
  • ricotta en fruit
  • tomaat, komkommer, avocado
  • honing of ahornsiroop, optioneel

Instructies

  • Scheid de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten helemaal stijf. Het is goed genoeg als je de beslagkom ondersteboven keert en er niets uit komt.
  • Prik de dooiers even stuk met een vork en spatel ze voorzichtig door de stijfgeslagen eiwitten.
  • Mix op de laagste stand beetje bij beetje de bloem erdoor. Het beslag moet luchtig blijven, dus ga niet te vlug.
  • Zet een koekenpan op laag vuur – kleinste pit – en smelt hierin een heel klein beetje boter of kokosolie. Giet het beslag erin en doe de deksel op de pan.
  • Zodra de bovenkant droog is en de onderkant licht gekleurd is draai je de omelet om.
  • Serveer de omelet met garnering naar keuze.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Garneren

Het klinkt misschien wat vreemd om een omelet te eten met yoghurt en fruit, maar het is echt heerlijk! Maar ga je liever voor een wat vertrouwde omelet, probeer dan de hartige variant.

  • Zoet: met yoghurt of kwark naar keuze en zacht fruit
  • Minder zoet: met ricotta en hard fruit
  • Hartig: geraspte kaas en spekjes, uitjes, blokjes ham
  • Gezond: tomaat, komkommer, rucola en gerookte zalm

Diepvriesfruit

Omdat ik altijd wel fruit in de vriezer heb gebruikte ik blauwe bessen en frambozen als garnering. Je kunt het fruit ook even warm maken en een beetje prakken. Heerlijk met dikke – eventueel zuivelvrije – yoghurt, zelfgemaakt natuurlijk.

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie