5 Producten uit de supermarkt die je zelf kunt maken | Deel 2

De supermarkt. Een geweldige uitvinding natuurlijk, maar er is zóveel te koop dat je soms niet weet wat je moet kiezen. Zelf probeer ik de middenpaden zoveel mogelijk te mijden. Daar liggen meestal de ‘lekkere’ dingen. Wat inhoudt dat er té veel zout of suiker in zit, of allebei. Soms belooft een verpakking je dat er geen suiker is toegevoegd. Bekijk je dan de ingrediëntenlijst dan zie je een hele waslijst aan –oses. Juist, suikers dus. Ik heb niets tegen suiker, zout of vet. Maar ik weet wel graag waar het vandaan komt en hoeveel er in zit. En dan al die E-nummers. Geen idee wat het allemaal is en ik wil het niet weten ook eigenlijk. Er zijn hele ‘rare’ producten te koop in de supermarkt.

En natuurlijk koop ik ook gemaksartikelen. Natuurlijk pluis ik niet al die etiketten uit. Ben me daar gek! Alhoewel ik moet toegeven dat ik soms wel apps gebruik om sommige etiketten beter te lezen 😉
Maar een aantal producten maak ik gewoon zelf. Omdat ik het leuk vind om te doen. Omdat het lekkerder of ‘gezonder’ is. Nou ja, wat is gezond? Ik weet wat er in zit, dat is het voornaamste denk ik.

Wat dacht je van een lekkere BBQ op een zomerse dag, stukje vlees of vis, lekkere salade erbij en een versgebakken baguette. Ik geniet al bij het idee, heerlijk. Maar ja, met dat mooie weer is zo’n afbakbrood toch wel handig. Misschien moet je het proberen als het minder warm is. Een regenachtige dag ofzo en dan dippen in een heerlijk verwarmende soep.

#1 Gehaktkruiden

Ja, ook ik grijp vaak naar gemaksartikelen als gehaktkruiden, terwijl ik weet dat je het in een mum van tijd klaar hebt. Hoog tijd dus om weer zelf aan de slag te gaan. Al was het alleen al omdat veel kruidenmixen te veel zout bevatten of gluten, en daar wordt mijn schoondochter niet zo blij van!

#2 Seroendeng

Er gaat echt helemaal niets boven zelfgemaakte seroendeng! Het is belangrijk dat je de pinda’s pas toevoegt als het kokosmengsel is afgekoeld. Anders krijg je van die taaie pinda’s. Wil je meer Indonesische recepten? Klik dan hier of schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg gratis het eBook “Culinaire rondreis door Indonesië”.

#3 Pumpkin pie spice

Als je pumpkin pie spice wilt gebruiken in een recept dan ontkom je er niet aan om het zelf te maken. Ik heb namelijk nog geen enkele supermarkt gevonden die deze heerlijke kruiderij verkoopt. Je kunt de kruiden gebruiken in deze pumpkin cheesecake uit de InstantPot of voeg eens een (thee)lepeltje toe aan zelfgemaakte appelcompote. Mjammie.

#4 Pizza

Wij eten altijd aan tafel, maar lekker onderuitgezat voor Netflix hangen met een traditionele pizza of een pizza met een pizzabodem van bloemkool vind ik ook een ernstig lekker vooruitzicht. Een pizzabodem heb je trouwens redelijk vlot gemaakt.

#5 Baguettes

Bonjour! Wanneer eet jij het liefst baguettes? Bij het ontbijt met nutella of ‘s avonds bij de BBQ met een lekkere lik kruidenboter?

Plaats een reactie