Pumpkin pie pudding mousse

Pumpkin pie pudding mousse dankt haar naam aan de stevigheid van pudding en de luchtigheid van een mousse. Het is niet alleen lekker romig, het zit ook nog boordevol vezels.

Pumpkin pie pudding mousse

Pumpkin pie pudding mousse is lekker romig en heeft de volle smaak van pumpkin pie spices. Het is niet alleen glutenvrij en zuivelvrij, het zit ook nog eens boordevol vezels. Heerlijk als dessert of ontbijt, of gewoon wanneer je jezelf even schuldvrij wil verwennen!

Denk ik aan pumpkin pie spices dan denk ik aan de herfst én aan kerst. Toch lust ik het het hele jaar door! Heb je geen pumpkin pie spices in huis, dan kun je het zelf maken of je gebruikt speculaaskruiden. Dat is niet helemaal hetzelfde, maar werkt wel.

pumpkin pie pudding mousse

Waarom de naam pumpkin pie pudding mousse

Het antwoord laat zich eigenlijk wel raden. Dit heerlijke gerechtje is te luchtig om pudding te heten, maar te stevig om mousse genoemd te worden. Dus dan wordt het vanzelf een pudding mousse.

Pumpkin pie pudding mousse ingrediënten

Met maar een paar ingrediënten en een minuutje tijd maak je de lekkerste pudding mousse.

  • chiazaadjes: een halve cup (8 eetlepels) is voldoende voor 4 personen
  • melk: je kunt gewone melk of een plantaardige drank gebruiken, bijvoorbeeld kokosmelk, amandelmelk of cashewmelk
  • pompoen puree: zelfgemaakt of uit blik
  • ahornsiroop: een klein beetje zodat het net wat zoeter wordt
  • vanille extract: dat geeft alles net een beetje extra diepte
  • pumpkin pie spice: voor dat ultieme herfst- en kerstgevoel

Zo maak je het nóg lekkerder

De pudding mousse is behoorlijk machtig en vol van smaak, hou hier rekening mee als je de pudding mousse wil garneren.

De combinatie van de pudding mousse met wat (kokos)room is heerlijk. Het zoet van de room heft de pit van de pumpkin spice een klein beetje op. Strooi er eventueel nog een beetje kaneel over.

En als je niet gebonden bent aan een bepaald dieet, kun je een bastognekoek over de pudding mousse verkruimelen. Of gebruik het als bodem, net zoals ik deed in mijn pumpkin pie cheesecake.

pumpkin pie pudding mousse

Meer recepten met chiazaad

Chiazaadjes zijn niet alleen veelzijdig, ze bieden ook aardig wat gezondheidsvoordelen. Ik ben er in ieder geval gek op! Deze recepten heb ik inmiddels al gemaakt met chiazaad:

Pumpkin pie pudding mousse

Pumpkin pie pudding mousse

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Pumpkin pie pudding mousse is niet alleen lekker romig, het zit ook nog eens boordevol vezels.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

Garnering (optioneel)

  • (kokos)room en wat kaneel
  • bastognekoek

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Blend een minuut op de hoogte stand, totdat de pudding mousse lekker romig is.
  • Verdeel de pudding mousse over vier schaaltjes en zet het in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer vlak voor het serveren eventueel met wat (kokosroom) en kaneel of een klodder dikke yoghurt.
Dessert, Ontbijt
Nederlands
Pumpkin pie dessert, Pumpkin pie pudding, Pumpkin pie spice recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info