Pumpkin pie pudding mousse

Pumpkin pie pudding mousse is lekker romig en heeft de volle smaak van pumpkin pie spices. Het is niet alleen gluten- en zuivelvrij, het zit ook nog eens boordevol vezels. Heerlijk als dessert of ontbijt, of gewoon wanneer je jezelf even schuldvrij wil verwennen!

Denk ik aan pumpkin pie spices dan denk ik aan de herfst én aan kerst. Toch lust ik het het hele jaar door! Heb je geen pumpkin pie spices in huis, dan kun je het zelf maken of je gebruikt speculaaskruiden. Dat is niet helemaal hetzelfde, maar werkt wel.

Lees ook: alles over de gezondheidsvoordelen van chiazaad

Waarom de naam pumpkin pie pudding mousse

Het antwoord laat zich eigenlijk wel raden. Dit heerlijke gerechtje is te luchtig om pudding te heten, maar te stevig om mousse genoemd te worden. Dus dan wordt het vanzelf een pudding mousse.

pumpkin pie pudding mousse

Recept pumpkin pie pudding mousse

Pumpkin pie pudding mousse

Pumpkin pie pudding mousse

Pumpkin pie pudding mousse is niet alleen lekker romig, het zit ook nog eens boordevol vezels.
Kook: 5 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ook nodig

Ingrediënten

Garnering (optioneel)

  • (kokos)room en wat kaneel
  • bastognekoek

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de blender.
  • Blend een minuut op de hoogte stand, totdat de pudding mousse lekker romig is.
  • Verdeel de pudding mousse over vier schaaltjes en zet het in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer vlak voor het serveren eventueel met wat (kokosroom) en kaneel of een klodder dikke yoghurt.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Opmerking bij de ingrediënten

  • Melk – gebruik bijvoorbeeld kokosmelk, amandelmelk of cashewmelk
  • Pompoen puree – zelfgemaakt of lekker makkelijk uit blik
  • Pompoenkruiden – voor dat ultieme herfst- en kerstgevoel

Zo maak je het nóg lekkerder

De pudding mousse is behoorlijk machtig en vol van smaak, hou hier rekening mee als je de pudding mousse wil garneren.

De combinatie van de pudding mousse met wat (kokos)room is heerlijk. Het zoet van de room heft de pit van de pumpkin spice een klein beetje op. Strooi er eventueel nog een beetje kaneel over.

En als je niet gebonden bent aan een bepaald dieet, kun je een bastognekoek over de pudding mousse verkruimelen. Of gebruik het als bodem, net zoals ik deed in mijn pumpkin pie cheesecake.

pumpkin pie pudding mousse

Meer recepten met chiazaad

Chiazaadjes zijn niet alleen veelzijdig, ze bieden ook aardig wat gezondheidsvoordelen. Ik ben er in ieder geval gek op! Deze recepten heb ik inmiddels al gemaakt met chiazaad:

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie