Rabarber-frambozen moes

Zonder toegevoegde suikers, toch zoet! Deze rabarber-frambozen moes is heerlijk fris. Zoet door de frambozen en 100% appelmoesjes, maar ook een beetje zurig van de rabarber.

Zelfgemaakte appelmoes

Appelmoes maken is een koud kunstje: schil appels en verwijder de klokhuizen, kook ze vervolgens tot moes. Dat is alles. Ik voeg er geen suikers aan toe, wel soms ander fruit of kaneel. Maar liefst heb ik een pot op voorraad zonder toevoegingen. Maar als je het niet in huis hebt en ook geen tijd of zin om het te maken, dan zijn 100% appelmoesjes echt een uitkomst!

100% appelmoesjes

Geen aandelen, geen advertentie maar gewoon een enthousiaste eter van deze heerlijke 100% appelmoesjes. We eten niet iedere dag fruit dus op die dagen eten we dan een bakje appelmoes. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om pure appelmoes zonder toevoegingen. Had ik al gezegd dat ze lekker zijn?

Het leek me erg lekker om een rabarbermoes te maken met frambozen en appelmoes. En dat was een goed idee kan ik je verklappen! Ik weet zeker dat jij hier ook van zult smullen.

Bereiding 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 1 flinke pan

Ingrediënten

Zo maak je het

  • Leeg het doosje frambozen in een pan.
  • Maak de rabarber schoon en snijd de uiteinden eraf. Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 3 cm. Doe de rabarber bij de frambozen.
  • Leeg twee bakjes appelmoesjes boven de rabarber.
  • Voeg een eetlepel water toe en leg de deksel op de pan. Laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen en roer het dan door.
  • Schep een grote lepel van de moes op wat yoghurt bij het ontbijt of serveer bij een bolletje kaneelijs als dessert. Geniet.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Rabarber-frambozen moes bewaren

In de koelkast blijft deze lekkere moes zeker vier dagen goed. Maar ik geloof nooit dat het daar zo lang zal blijven staan! Bij ons is het altijd zo op, vandaar dat ik het ook invries. Je kunt deze moes namelijk prima invriezen zodat je er ook in de winter nog van kunt genieten.

Meer gerechten met rabarber

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review