Raita (Indiase yoghurtdip)

Raita is een heerlijke Indiase yoghurtdip. Je zou het kunnen vergelijken met de Griekse tzatziki. Omdat Indiaas eten vrij pittig kan zijn, is het fijn om af en toe een hapje verkoeling te krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld door een stukje naan te dippen in de raita en dat op te peuzelen. Of lepel wat raita op een papadum.

Ingrediënten voor de lekkerste raita

Omdat er vocht uit de komkommer komt, zelfs na het uitknijpen, zal de yoghurt dunner worden. Neem dus een dikke, volle yoghurt (of maak hem zelf). Gebruik het liefst verse koriander en munt in dit recept. Gedroogd is mogelijk, maar de smaak zal veel minder intenst zijn.

raita

Raita

Prep: 10 min
Totaal: 10 min
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Deze heerlijke Indiase yoghurtdip zorgt voor verkoeling tijdens een pittige curry. Dip wat naan in de raita of lepel wat raita over een papadum.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 150 ml yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el korianderblad
  • 2 el munt
  • 1 snufje paprikapoeder optioneel

Instructies

  • Was en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en rasp hem grof. Knijp het overtollige vocht er uit. Dit kun je in je handen doen of door de komkommer in een theedoek te leggen en hierin te knijpen.
  • Snijd de koriander en verse munt in dunne reepjes.
  • Schep de yoghurt in een schaaltje en voeg hier de komkommer, koriander en munt aan toe.
  • Strooi het komijnpoeder erover en roer alles goed door elkaar.
  • Strooi een beetje gerookte paprikapoeder over de raita ter garnering. Je kunt dit eventueel ook achterwege laten.
Sauzen, Dressings en Kruiden
Indiaas
Raita, Raita recept, Yoghurt dip
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review