Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip

Indiaas eten kan vrij pittig zijn. Verkoeling krijg je dan door bijvoorbeeld een stukje naan met raita te eten. Raita is te vergelijken met de Griekse tzatziki. Zoals gebruikelijk met dit soort gerechtjes/dips kun je er vele varianten van vinden.

Yoghurtdip

Raita: een heerlijk Indiase yoghurtdip

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 150 ml yoghurt dikke
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el korianderblad gehakt
  • 2 el munt vers, gehakt
  • 1 snufje paprikapoeder gerookt

Instructies

  • Was en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en rasp hem grof. Knijp het overtollige vocht er uit.
  • Voeg het komijnpoeder en de yoghurt toe.
  • Snijd de koriander en verse munt in dunne reepjes en roer dit er ook door.
  • Strooi er wat gerookte paprikapoeder over ter garnering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *