Raita (Indiase yoghurtdip)

raita

Raita is een heerlijke Indiase yoghurtdip. Je zou het kunnen vergelijken met de Griekse tzatziki. Omdat Indiaas eten vrij pittig kan zijn, is het fijn om af en toe een hapje verkoeling te krijgen. Dit doe je bijvoorbeeld door een stukje naan te dippen in de raita en dat op te peuzelen. Of lepel wat raita op een papadum.

Ingrediënten voor de lekkerste raita

Omdat er vocht uit de komkommer komt, zelfs na het uitknijpen, zal de yoghurt dunner worden. Neem dus een dikke, volle yoghurt (of maak hem zelf). Gebruik het liefst verse koriander en munt in dit recept. Gedroogd is mogelijk, maar de smaak zal veel minder intenst zijn.

raita

Raita

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Deze heerlijke Indiase yoghurtdip zorgt voor verkoeling tijdens een pittige curry. Dip wat naan in de raita of lepel wat raita over een papadum.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 150 ml yoghurt
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el korianderblad
  • 2 el munt
  • 1 snufje paprikapoeder (optioneel)

Instructies
 

  • Was en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en rasp hem grof. Knijp het overtollige vocht er uit. Dit kun je in je handen doen of door de komkommer in een theedoek te leggen en hierin te knijpen.
  • Snijd de koriander en verse munt in dunne reepjes.
  • Schep de yoghurt in een schaaltje en voeg hier de komkommer, koriander en munt aan toe.
  • Strooi het komijnpoeder erover en roer alles goed door elkaar.
  • Strooi een beetje gerookte paprikapoeder over de raita ter garnering. Je kunt dit eventueel ook achterwege laten.
Sauzen, Dressings en Kruiden
Indiaas
Raita, Raita recept, Yoghurt dip
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info