Ranch kruidenmix: dé basis voor dressing en meer

De Amerikaanse Ranch Seasoning kom je in veel recepten tegen. Gebruik een zakje ranch kruidenmix voor dit of voor dat, maar wat is het eigenlijk? In Nederland ben ik deze kruidenmix nog niet tegengekomen, dus besloot ik het zelf te gaan maken. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon in je keukenkastje staan en het is in twee tellen gemaakt.

Te veel zout in kruidenmixen

In veel kant en klare kruidenmixen zit zout, veel zout. Door zelf je kruidenmixen te maken bepaal je dus ook zelf hoeveel zout je er aan toevoegt. Mijn bloeddruk schoot omhoog bij het zien van de hoeveelheid zout die werd gebruikt in de ranch kruidenmix recepten op internet. Dat paste ik dus drastisch aan.

Wat kun je met de ranch kruidenmix

  • dressing: mix 2 eetlepels ranch kruidenmix met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel olie. Voeg water toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Heerlijk over een ouderwetse salade met tomaat, komkommer, radijs, ei en avocado.
  • dipper: mix 2 eetlepels ranch kruidenmix met 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels zure room. Voeg eventueel wat olie toe. Lekker met een stokbroodje, soepstengel of chips.
  • marinade: mix 2 eetlepels kruidenmix met 2 à 3 eetlepels olie en masseer het in je vlees of giet het over aardappeltjes voordat je ze gaat bakken.
  • brood bakken: voeg 1 of 2 eetlepels kruidenmix toe aan je brooddeeg, eventueel nog wat verse uitjes erbij en je hebt een heerlijk hartig brood.
Ouderwetse salade

Dé smaak

Ben jij ook zo benieuwd naar de smaak van deze ranch kruidenmix? Het was voor mij dé reden om deze mix zelf te gaan maken. Het eerste wat ik ermee maakte was een dipper. Het deed me sterk denken aan heksenkaas en daar ben ik best een fan van. Maar er zit me teveel suiker en andere rommel in. Dus deze mix ga ik nog eens verder uitbreiden om zelf heksenkaas te maken.

Vervolgens maakte ik een dressing voor over de salade. Deze deed me wel denken aan de fles saladedressing van vroeger, die mijn moeder gebruikte, maar dan lekkerder. Voor het eerst in mijn leven vond ik een saladedressing op basis van mayonaise lekker!

ranch kruidenmix
Oven gebakken aardappeltjes

Zo maak je een slankere variant

Maak de mayonaise zelf, dan ben je meteen al slanker bezig. Maar heb je daar geen zin in of geen tijd voor, vervang de mayonaise dan door halvanaise of olijvonaise.

Ranch kruidenmix

Ranch kruidenmix voor dressing, dipper of marinade

Met deze ranch kruidenmix heb je de basis in huis voor een heerlijke dipper, dressing of marinade. Het enige wat je hoeft toe te voegen is mayonaise, zure room en olie!
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 5 minuten
Porties: 1 potje

Keukenspullen

  • Kruidenpotje

Ingrediënten
 

Aan de slag
 

  • Doe alle ingrediënten in een kruidenpotje en schudt tot alles is vermengd.

Dressing

  • Mix 2 eetlepels van de mix met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel olie. Verdun met water tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Dipper

  • Mix 2 eetlepels van de mix met 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels zure room. Voeg eventueel wat olie toe.

Marinade

  • Mix 2 eetlepels van de mix met 2 à 3 eetlepels olie en masseer je vlees er mee in. Of giet het over aardappeltjes alvorens ze te bakken in de pan of oven.

 

Slanke versie

Door de mayonaise zelf te maken heb je al direct een slankere variant. Maar als je daar geen tijd voor hebt vervang de mayonaise dan door halvanaise of olijvonaise.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *