Ranch kruidenmix: dé basis voor dressing en meer

De Amerikaanse Ranch Seasoning kom je in veel recepten tegen. Gebruik een zakje ranch kruidenmix voor dit of voor dat, maar wat is het eigenlijk? In Nederland ben ik deze kruidenmix nog niet tegengekomen, dus besloot ik het zelf te gaan maken. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten gewoon in je keukenkastje staan en het is in twee tellen gemaakt.

Te veel zout in kruidenmixen

In veel kant en klare kruidenmixen zit zout, veel zout. Door zelf je kruidenmixen te maken bepaal je dus ook zelf hoeveel zout je er aan toevoegt. Mijn bloeddruk schoot omhoog bij het zien van de hoeveelheid zout die werd gebruikt in de ranch kruidenmix recepten op internet. Dat paste ik dus drastisch aan.

Ouderwetse salade

Recept ranch kruidenmix

Ranch kruidenmix voor dressing, dipper of marinade

Nog geen beoordeling
Met deze ranch kruidenmix heb je de basis in huis voor een heerlijke dipper, dressing of marinade. Het enige wat je hoeft toe te voegen is mayonaise, zure room en olie!
Bereiding 5 minuten
Porties 1 potje

Materiaal

 • Kruidenpotje

Ingrediënten

 • 5 el gedroogde uitjes
 • 7 tl gedroogde peterselie
 • 1 tl zout
 • 1 tl knoflookpoeder

Zo maak je het

 • Doe alle ingrediënten in een kruidenpotje en schudt tot alles is vermengd.

Dressing

 • Mix 2 eetlepels van de mix met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel olie. Verdun met water tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Dipper

 • Mix 2 eetlepels van de mix met 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels zure room. Voeg eventueel wat olie toe.

Marinade

 • Mix 2 eetlepels van de mix met 2 à 3 eetlepels olie en masseer je vlees er mee in. Of giet het over aardappeltjes alvorens ze te bakken in de pan of oven.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

De smaak

Ben jij ook zo benieuwd naar de smaak van deze ranch kruidenmix of ken jij het al? Het was voor mij in ieder geval dé reden om deze mix zelf te gaan maken. Het eerste wat ik ermee maakte was een dipper. Het deed me sterk denken aan heksenkaas en daar ben ik best een fan van.

Vervolgens maakte ik een dressing voor over de salade. Deze deed me wel denken aan de fles saladedressing van vroeger, die mijn moeder gebruikte, maar dan lekkerder. Voor het eerst in mijn leven vond ik een saladedressing op basis van mayonaise lekker!

ranch kruidenmix
Oven gebakken aardappeltjes

Hoe gebruik je de kruidenmix

 • Dressing: mix 2 eetlepels ranch kruidenmix met 2 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels zure room en 1 eetlepel olie. Voeg water toe totdat je de gewenste dikte hebt bereikt. Heerlijk over een ouderwetse salade met tomaat, komkommer, radijs, ei en avocado.
 • Dipper: mix 2 eetlepels ranch kruidenmix met 2 eetlepels mayonaise en 2 eetlepels zure room. Voeg eventueel wat olie toe. Lekker met een stokbroodje, soepstengel of chips.
 • Marinade: mix 2 eetlepels kruidenmix met 2 à 3 eetlepels olie en masseer het in je vlees of giet het over aardappeltjes voordat je ze gaat bakken.
 • Brood bakken: voeg 1 of 2 eetlepels kruidenmix toe aan je brooddeeg, eventueel nog wat verse uitjes erbij en je hebt een heerlijk hartig brood.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Beoordeling