#02 | Aubergine

#02 | Aubergine

Voorlopig kan ik nog niet trouwen, want dit is pas het tweede recept wat ik hier plaats 🙂

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Gegrilde aubergine met tomaat en knoflook
aubergine
Print
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
aubergine
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220℃.
  2. Pers de helft van de citroen uit en voeg hier het uitgeperste teentje knoflook aan toe. Mix het met de olijfolie.
  3. Verwijder de kroon van de aubergine en was hem even goed. Snijd hem dan overlangs in plakken. Afhankelijk van de grootte van de aubergine haal je er toch al gauw 6 plakken uit.
  4. Bestrijk de plakken aubergine met het citroenmengsel en leg ze op het rooster of op een bakplaat (met gaatjes). Snijd de tomaat in plakken en leg op iedere plak aubergine een plakje tomaat. Bestrooi met peper en leg de aubergines in de oven.
    aubergine
  5. Vlak voor het serveren een paar druppels goede olijfolie erover druppelen en een beetje zeezout erboven malen.
Tip

Lap je paleo aan je laars? Strooi er dan wat verse Parmezaanse kaas over, mjammie!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.