Airfryer Friday: bloemkoolverrassing

Airfryer Friday: bloemkoolverrassing

0 Comments

Ken je die “kiekeboe-gehaktballen”? Dan denk je een gehaktbal te krijgen en als je hem dan aansnijdt zit er ineens een gekookt ei in. Voor kinderen is dit ook altijd heel leuk. Nou, deze bloemkool uit de airfryer is eigenlijk net zo iets! Je vindt hiervan talloze variaties op het internet en de meeste recepten zijn voor de oven. Maar die heb je natuurlijk zo omgezet naar een airfryer recept. En net als met ovens hebben ook airfryers verschillende temperaturen en/of tijden nodig. Dat is even spelen en oefenen!

Gehakt

Hieronder heb ik een suggestie gedaan voor het gehakt, maar je kunt het natuurlijk ook klaarmaken zoals je gewend bent om gehakt aan te maken. En wil je eens zelf gehaktkruiden maken? Kijk dan even hier.

Zoals je ziet had ik het ontbijtspek beter rondom kunnen blijven toevoegen in plaats van er over heen te leggen. De uiteinden zijn wat opgekruld. Maar het was er niet minder lekker om!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Bloemkool, gehakt en spek uit de airfryer
bloemkool uit de airfryer
Print
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Keuken Hollands
Voorbereiding 10 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
bloemkool uit de airfryer
Print
Instructies
  1. Maak de bloemkool schoon, maar laat hem wel heel! Zet ondertussen een pan water op (groot genoeg voor de gehele bloemkool) en verkruimel hier de maggiblokjes boven. Als het water kookt leg je de bloemkool erin met een schuimspaan en laat het geheel tien minuten koken.
    bloemkool uit de airfryer
  2. Snijd het sjalotje fijn en pers het teentje knoflook uit. Meng dit met het gehakt en de paprikapoeder. Kneed er wat versgemalen peper door.
  3. Als de bloemkool klaar is haal je hem met een schuimspaan uit de pan, of giet het af. Laat de bloemkool afkoelen en uitlekken. Maak dan een "lap" van het gehakt en drapeer dat om de bloemkool.
  4. Drapeer nu het ontbijtspek er om heen, net zo lang tot je geen gehakt meer ziet. Zet het her en der vast met een prikkertje, dan weet je zeker dat je airfryer heel en schoon blijft.
    bloemkool uit de airfryer
  5. Leg het geheel in de airfryer en stel de temperatuur in op 180℃ en de tijd op 20 minuten. LET WEL: Tijden en graden kunnen per merk verschillen. Hou het dus altijd goed in de gaten!
Voedingswaarde
Bloemkool, gehakt en spek uit de airfryer
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 392 Calorieën uit Vetten 198
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 22g 34%
Verzadigd Vet 8g 40%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 10g
Cholesterol 111mg 37%
Natrium 569mg 24%
Kalium 1034mg 30%
Totaal Koolhydraten 13g 4%
Voedingsvezels 5g 20%
Suikers 5g
Eiwitten 36g 72%
Vitamine A 3%
Vitamine C 158%
Calcium 8%
Ijzer 24%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.