Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

Appeltaart als ontbijt, wie wil dat nou niet

0 Comments

Mensen willen nog weleens vreemd opkijken als ze vragen wat ik zoal ontbijt. Ik eet net zo makkelijk een boterham met hagelslag (lekker Hollands) als een ontbijt met roerei, worst en witte bonen in tomatensaus (Engels) of een heerlijk stuk appeltaart!

Paleo en dus glutenvrij

Als we dit eten dan is het meestal tijdens het kampeerseizoen en in het weekend dus ook nog. Dan is er wat meer tijd. Niet dat je er nu zo veel tijd aan hoeft te besteden, maar toch wat meer dan ik op een gemiddelde werkdag heb. Het recept heb ik destijds via een een Paleo website gevonden, maar inmiddels is het helemaal eigen geworden.

Het is natuurlijk niet echt appeltaart, want je hebt geen deeg, maar het is vreselijk lekker!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Appeltaartontbijt
Appeltaart
Print
Voorbereiding 5 minteun
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minteun
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Appeltaart
Print
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180℃.
  2. Schil de appel en snijd hem in kleine stukjes en meng met de rozijnen.
  3. Verdeel dit over twee kleine of vier hele kleine ovenschaaltjes.
  4. Mix alle overige ingrediënten en giet dat er overheen.
  5. Strooi nu - al dan niet gehakt - de rauwe noten er over.
  6. Minuutje of 20 in de oven en dan smullen maar.

Gerelateerde berichten

Ovenschotel met spruitjes en appel

Ovenschotel met spruitjes en appel

“Ik lust geen spruitjes”. Deze uitspraak heb je vast al vaker gehoord. Of misschien roep je het zelf wel… Vooral kinderen zijn dwars van spruitjes. Maar waarom eigenlijk? Spruitjes zijn erg lekker en bovendien ook nog eens erg gezond. Meestal worden spruitjes (te lang) gekookt, […]

Masoor dahl: de Indiase keuken thuis

Masoor dahl: de Indiase keuken thuis

Dahl. Misschien heb jij het wel al gegeten of zelfs zelf klaargemaakt. Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en wordt gemaakt van peulvruchten. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen gekookt. Je serveert het met rijst en groenten, of broodsoorten als naan, roti […]


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.