Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

Na de vakantie weer zelf de keuken in moeten is toch een vreemd iets. Want wat ga je nou eten als je geen menukaart voor je neus hebt?! Dus op naar de supermarkt. Daar liep ik een flinke tijd te drentelen bij de groente-afdeling. Mijn oog viel op een KEK-curry-pakket. Toen was ik snel klaar met piekeren: het zou een bloemkoolcurry worden. Gaandeweg bedacht ik dat het wel lekker zou zijn om er wat mango bij te doen.

Kruiden

Ik heb altijd alle blikjes kruiden van Jonnie Boer in huis, maar op de camping heb ik helaas niet alles. Dus maar even gauw een potje curry madras aangeschaft, deze gebruik ik meer dan regelmatig. Ik weet bijna zeker dat ik het wel heb, maar gewoon even niet meer weet waar ik het gelaten heb 🙂

Natte of droge bloemkoolcurry?

Zoals je op de foto kunt zien hou ik niet zo heel erg van “nat eten”. Bij deze bloemkoolcurry is genoeg nat / saus aanwezig, maar dat heb ik aan manlief gegeven.

Wil je snel, gezond en lekker?

Dan zit je met dit recept eigenlijk wel goed. In een mum van tijd staat dit gerecht op tafel. Om nog maar te zwijgen van de bonus: weinig afwas! Kortom, kijk niet verder, maar maak een boodschappenlijstje!

Als je je registreert (rechtsboven) dan kun je bij het recept op het boodschappenwagentje klikken en wordt het boodschappenlijstje automatisch voor je aangemaakt. Je hoeft alleen nog maar te printen. Makkelijk toch?!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Bloemkoolcurry met mango en kipfilet
Bloemkoolcurry
Print
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 5 minuten
Kook Tijd 20 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Bloemkoolcurry
Print
Instructies
  1. Snijd de bloemkool in roosjes en de kipfilet in kleine blokjes.
  2. Kook de bloemkool beetgaar, liever iets te hard dan te zacht. Giet het dan af en zet het even weg.
  3. Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak de kipfilet snel rondom bruin. Voeg nu de kruiden toe en bak die nog even mee. Giet er vervolgens de kokosmelk bij.
  4. Voeg nu de bloemkoolroosjes toe en schep alles goed om, zodat de bloemkool geel ziet. Schep er dan de mango door en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen.
  5. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Verdeel de curry over twee borden / kommen en strooi er de bosuitjes over.
Tip

Lekker met bijvoorbeeld (zilvervlies)rijst of naan.

Klik hier om te zien hoe je je bloemkool als een razende Roeland in roosjes snijdt.



Gerelateerde berichten

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het “te verstoffen” in mijn kruidenkastje. Evenals de ingelegde citroenen eigenlijk. Ik besloot beiden maar weer eens van stal te halen en deze lekker Marokkaanse kip te maken. Je ziet overigens vele varianten van dit […]

Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Kipreepjes met aioli. Je eet je vingers er bij op!

Deze kipreepjes met aioli kun je op verschillende momenten van de dag serveren. Rond borreltijd als hapje, ‘s avonds voor de buis bij een spannende film, bij de brunch, maar ook als onderdeel van de avondmaaltijd. Dat vind ik dus he?! Misschien lijkt het jou […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.