Bloemkoolcurry: pakje / zakje / bakje ALERT

Bloemkoolcurry: pakje / zakje / bakje ALERT

Foto: Prachtige belichting ahum…

Waarom een alert voor pakjes, zakjes of bakjes? Nou, meestal ben ik niet zo van de pakjes, zakjes en bakjes, maar soms is het gewoon superhandig om iets KEKs te gebruiken. Zo met de aanloop tot de feestdagen is het drukker op het werk dan normaal. Vooral ook omdat ik twee weken vakantie heb en na de vakantie op een andere afdeling ga beginnen. Ik wilde dus alles goed afhandelen en overdragen. Daardoor had ik ‘s avonds eigenlijk nergens meer zin in. Al helemaal niet in uitgebreid eten koken. Deze bloemkoolcurry was dan ook een geweldige oplossing.

Je kunt de Thaise currypasta natuurlijk zelf maken, maar als je geen zin hebt om te koken en toch wat lekkers wilt eten dan zou ik gewoon een pakje halen bij de plaatselijke supermarkt! Ik gebruikte de eigen merk versie van Jumbo, in zo’n vierkant bakje. En aangezien ik eigenlijk altijd wel bloemkool in de vriezer heb liggen, was dat ook snel klaar. Geen bloemkool snijden dus. En om de combinatie helemaal vreemd te maken gaf ik er kruidenboter-stokbrood bij. Normaal gesproken zou ik rijst koken, naan maken of een salade.

Hoe vreemd het ook was, het was wel voor herhaling vatbaar!

 

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Bloemkoolcurry
bloemkoolcurry
Print
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
bloemkoolcurry
Print
Instructies
  1. Verwarm de olie en schep daar de rode currypasta bij. Bak dit even mee en voeg dan de kokosmelk toe.
  2. Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes. Voeg toe aan de currypasta.
  3. Schep de bloemkoolroosjes door het mengsel. Doe de deksel op de pan en laat op het kleinste vuurtje, laag, pruttelen.
  4. Als de bloemkool en kip goed zijn haal je de deksel van de pan en laat je de curry een beetje indikken tot de gewenste dikte.
  5. Hak de koriander en strooi voor het serveren over de bloemkoolcurry.
Voedingswaarde
Bloemkoolcurry
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 582 Calorieën uit Vetten 360
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 40g 62%
Verzadigd Vet 21g 105%
Meerv. Onverzadigd Vet 6g
Enkelv. Onverzadigd Vet 4g
Cholesterol 75mg 25%
Natrium 817mg 34%
Kalium 1146mg 33%
Totaal Koolhydraten 21g 7%
Voedingsvezels 9g 36%
Suikers 10g
Eiwitten 35g 70%
Vitamine A 8%
Vitamine C 234%
Calcium 8%
Ijzer 13%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.




Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *