Bloemkoolsalade: verrassend fris en lekker knapperig

Bloemkoolsalade: verrassend fris en lekker knapperig

Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo’n lekkere salade van kon maken, dat wist ik nog niet! Om deze bloemkoolsalade snel op tafel te krijgen snijd je de bloemkool eerst op een supersnelle manier en daarna maak je er bloemkoolrijst van (maak gelijk maar een heleboel).

Lekker met bijvoorbeeld deze kip in pikante saus!

Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Bloemkoolsalade
bloemkoolsalade
Print
Voorbereiding 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Voorbereiding 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
bloemkoolsalade
Print
Instructies
  1. Rasp de bloemkool en doe in een grote kom. Verzamel vervolgens de overige ingrediënten.
    bloemkoolsalade
  2. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  3. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst. Eventueel schillen. Snijd in blokjes.
  4. Hak de munt en peterselie fijn.
  5. Rasp de citroen. Let op dat je niet in het wit komt, dat is erg bitter. En pers hem daarna uit.
  6. Mix vervolgens alle ingrediënten.

Voedingswaarde
Bloemkoolsalade
Hoeveelheid Per Portie
Calorieën 146 Calorieën uit Vetten 117
% Dagelijkse Hoeveelheid*
Totaal Vet 13g 20%
Verzadigd Vet 2g 10%
Meerv. Onverzadigd Vet 1g
Enkelv. Onverzadigd Vet 9g
Natrium 30mg 1%
Kalium 394mg 11%
Totaal Koolhydraten 8g 3%
Voedingsvezels 3g 12%
Suikers 3g
Eiwitten 2g 4%
Vitamine A 8%
Vitamine C 94%
Calcium 4%
Ijzer 5%
* Percentage Dagelijkse Hoeveelheid is gebaseerd op een dieet van 2000 calorieën.


Gerelateerde berichten

Ovenschotel met spruitjes en appel

Ovenschotel met spruitjes en appel

“Ik lust geen spruitjes”. Deze uitspraak heb je vast al vaker gehoord. Of misschien roep je het zelf wel… Vooral kinderen zijn dwars van spruitjes. Maar waarom eigenlijk? Spruitjes zijn erg lekker en bovendien ook nog eens erg gezond. Meestal worden spruitjes (te lang) gekookt, […]

Deze geroosterde kikkererwten zijn verslavend lekker!

Deze geroosterde kikkererwten zijn verslavend lekker!

Toen wij nog regelmatig naar “onze Surinees” gingen, kregen we altijd een bakje met geroosterde kikkererwten. Zalig vond ik dat. Maar helaas, de Surinees besloot juwelier te worden en zijn vrouw (de kok) kon haar keuken sluiten. Toen moest ik zelf aan de slag.  De […]



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.